Ga direct naar: Hoofdinhoud
wo 17 apr 2024
club card

Bell Witch

Exclusieve NL show | + Ggu:ll

Bell Witch is het funeral doom metal duo achter bassist Dylan Desmond en drummer Jesse Schreibman. Al meer dan tien jaar ontrafelen ze de conventionele verwachtingen van muziek en tijd; er zijn maar weinig bands die nummers van maar liefst 83 (!) minuten lang uitbrengen en daar toch je aandacht volledig mee vast weten te grijpen.

Nummers als Mirror Reaper (2017) en opvolger The Clandestine Gate (2023) ontvouwen zich als haast klassieke composities die pulseren in een filmisch tijdsbestek, van verpletterende en kille passages tot meeslepende momenten van rust en melancholie. NRC bestempelde het als “muziek met het tempo van een gletsjer en het gewicht van een planeet”. Beter hadden we het zelf niet kunnen omschrijven; Bell Witch absorbeert je in hun trance, en laat je in hun show soms headbangend, soms traanogend, maar altijd met kippenvel achter. Na hun verpletterende optreden op Roadburn vorig jaar, komen ze op woensdag 17 april voor een exclusieve show naar onze Kleine Zaal!

Tijdschema

19:30 uur: Deuren open
20:00 uur: Show Ggu:ll
21:10 uur: Show Bell Witch
(tijden zijn onder voorbehoud)

Ggu:ll

Het Tilburgse viertal Ggu:ll slingert al sinds 2009 stoïcijns door het pikzwarte muzieklandschap met hun hypnotiserende black en doom metal. Hun voorliefde voor intens zware muziek vertalen ze in een minimalistische en langzame sound vol donderende riffs die nuances toevoegen aan de geweldige verhalen die de drums en bas dicteren. Met het internationaal succesvolle debuut Dwaling (2016), opvolger Ex Est (2022) en EP Van de Grond (2023) bouwden ze een stabiele live-reputatie op met shows op Roadburn, Le Guess Who?, Neurotic Deathfest, Archerontic Arts en Soul Crusher. Deze avond zie je ze als support van Bell Witch!

Ggu:ll

Alvast een locker reserveren?

Vooraf een hapje eten in ons restaurant? Je bent van harte welkom.

Contact

Dommelstraat 25611 CK Eindhoven

info@effenaar.nl+31 (0)40 311 83 12