Afgelast

Greenleaf + Earth Tongue


Greenleaf + Earth Tongue

Update 11/3/2021: Er komt geen vervangende datum voor deze show. Kaartkopers ontvangen hierover persoonlijk bericht. 

---

Het kabinet heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen. Eén van deze maatregelen is een verbod op evenementen, festivals en concerten in heel Nederland tot en met 31 mei 2020. In navolging van dit besluit, zal Effenaar tot 1 juni gesloten zijn. 

Concerten die in die periode gepland staan worden zoveel mogelijk verplaatst. Bij het verplaatsen van concerten blijven tickets geldig voor de nieuwe datum. Over de mogelijkheid om bij afgelaste of verplaatste concerten je geld van je reeds gekochte ticket terug te krijgen, volgt later meer informatie. 

We zijn druk bezig om verschillende opties uit te werken. Het zijn uitzonderlijke tijden voor iedereen. We proberen om deze crisis zo goed mogelijk het hoofd te bieden, zodat we straks allemaal weer van live muziek kunnen genieten zoals we dat gewend zijn. We hopen op je begrip en vragen je om ons wat tijd te geven om zaken in goede banen te leiden. Voor de actuele stand van zaken omtrent het retourneren van tickets verwijzen we je graag naar https://www.effenaar.nl/tickets. Deze pagina zullen wij updaten zodra er meer bekend is.

De Zweden van Dozer, Lowrider, Demon Cleaner en Truckfighters hebben dan misschien in hun hele leven nooit woestijnstof gezien, maar blazen alsof ze frequente bezoekers waren van de generator party's in Palm Desert. Misschien dat de hitte van de sauna’s hen wel inspireerde. Saunarock dus.


Misschien is het idee rond Greenleaf dus ook wel in zo’n zweethok ontstaan. Want eigenlijk was de band een zijproject, en duiventil, voor leden van die voorgenoemde bands. Alleen Dozer-gitarist Tommi Holappa bleef de enige constante factor. Maar de platen van Greenleaf klinken niet als een leuk zijprojectje. Ze stomen van riffs en fuzz, en kregen regelmatig meer lof toegezwaaid dan de originele bands.

Klinkt als: Dozer, Lowrider, Demon Cleaner en Truckfighters dus... en oké, ook als Kyuss, de oude Queens of the Stone Age en Graveyard.

Stond eerder op: Helldorado, Desertfest Antwerpen, Berlijn én Londen.

Earth Tongue maakt net zoveel herrie met z'n tweeën als dat sommige bands met z'n vijven doen. Hun sound hangt ergens tussen ruwe psychedelica, opgevoerde slackerrock en zware fuzzrock in. En dat klinkt allemaal ook nog eens verrekte poppy!

Klinkt als: Black Sabbath, King Gizzard & The Lizard Wizard, Death From Above 1979

Unique selling point: Hoeveel andere bands uit Nieuw Zeeland ken je?

GREENLEAF - Good Ol' Goat (Official Video) | Napalm Records
Earth Tongue - Probing the New Reality (Official Video)