Gender Roles


Lichting presenteert


Windup Space


Gender Roles

Troebele romantische indie-punk trio uit Brighton.

Gender Roles schuurt tegen de grunge, flirten met emo maar vallen altijd terug op een oeroud gevoel voor goede indie-punk. Zanger Tom Bennet, te herkennen aan zijn felroze haren, zingt zijn hart eruit maar heeft ook een goed gevoel voor zelfspot. Voor wie van stevige muziek houdt en zin heeft in een avondje scheurende gitaren is hier op de juiste plek.

De support zal Windup Space zijn. Zij bewandelen de fijne lijn tussen donkere, sfeervolle alt-rock en catchy emo-punk. Tijdens hun energieke liveshows neemt Windup Space je mee op een melancholische trip die pas eindigt wanneer de band bezweet het podium afloopt.

Voor liefhebbers van: The Get Up Kids, The Beths, Japandroids

Stonden al op: The Great Escape, Left of the Dial, Summer Gloom

Quote: “Brighton’s GENDER ROLES are living proof of the greatness that can be birthed in your local pub.” Distorted Sound Mag 

Lichting 

De show van Gender Roles is onderdeel van Lichting. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop. Check www.effenaar.nl/lichting voor meer info! 

Gender Roles - Hey With Two Whys
Gender Roles - You Look Like Death
Windup Space - Breathing Underwater