BORGERS - muziek in de familie


BORGERS - muziek in de familie

Boekpresentatie met een rock, soul en blues show door de familie BORGERS

Muzikant Bertus Borgers presenteert op 6 oktober het boek BORGERS - muziek in de familie, een boek vol verhalen over de rol die muziek speelde en en nog steeds speelt in deze Brabantse familie.

De presentatie van dit boek wordt omlijst met  een optreden van een uitgebreide band bestaande uit leden van de familie Borgers. Want Bertus haalt behalve zijn broer Ruud en zijn dochter Nova ook  de zussen Renie, Christien en Marie-José het podium op, samen met Lody, de zoon van de overleden journalist/muzikant Peer Borgers. Zij worden in hun rock, soul en blues repertoire begeleid op bas en drums door de neefjes Maurice en Wouter, de ritmesectie van The Young Retro’s.

In het boek BORGERS - muziek in de familie vertelt Bertus Borgers hoe muziek in zijn familie steeds zorgde voor samenhang en veerkracht. Het eerste verhaal speelt in september 1944 bij de bevrijding van De Kempen, de streek waar de familie vandaan komt. Het laatste gaat over de uitverkochte rock, soul en blues show die de Borgers familie gaf op 5 januari 2019 in Blue Collar Hotel op Strijp-S, Eindhoven.

Het bijzondere van dit boek is de toevoeging van Augmented Reality. Hierdoor krijgt het papier een verbinding met de digitale wereld, een foto kan met een smartphone of tablet verbonden worden met muziek, video of andere verdiepende informatie. De techniek hiervoor wordt verzorgd door Dutch Rose Media en de beleving van Augmented Reality is mogelijk gemaakt door de Effenaar Eindhoven. Bij de presentatie van het boek wordt door Smart Venue, een project van de Effenaar, de  mogelijkheden van Augmented Reality getoond.

Tell Me More - B O R G E R S familie - ft Renie - live@ Blue Collar Theater