Mercy John


+ Niels Verhoeve


Mercy John

Americana uit de Brabantse klei.

Voor veel muzikanten zijn hun roots erg belangrijk. Voor Mercy John zijn die roots bijna allesbepalend, en onmiskenbaar aanwezig in zijn songs. De Brabantse klei is volgens hem de perfecte voedingsbodem voor Nederlandse americana. In de muziek klinken artiesten als Tom Petty, Bruce Springsteen en Ryan Adams door, maar Mercy John geeft het allemaal een eigen jasje; een eigen verhaal. 

Zijn alom bejubelde debuutalbum ‘This Ain’t New York’ opende de deur naar het Naked Song Festival en tours met JW Roy en Danny Vera. Zijn nieuwe plaat 'Let It Go Easy' ontvangt wederom louter goede recensies. Tijd voor een eigen tour dus. 

+ Niels Verhoeve
Deze jonge singer-songwriter weet met zijn melancholische nummers luisteraars weg te laten zakken in hun stoel. Sluit je ogen en geniet van verhalende muziek die je soms raakt en soms verblijdt. Als je hem hoort en ziet spelen, is het moeilijk te geloven dat hij slechts een klein jaartje zijn eigen muziek schrijft. Niels heeft een mooie toekomst voor zich en hopelijk verovert hij deze avond ook jouw hart met slechts zijn gitaar en stem.

Mercy John - This Ain't New York (official music video)
Mercy John - Back Home (official music video)