Gruis-o-rama: Rendez Vous + Indianizer + KIEFF


Akemio Grey + Bagdaddy vs The Blackouts


Gruis-o-rama: Rendez Vous + Indianizer + KIEFF

Garage, post-punk, indie, rave en live triphop tot in de late uurtjes

We duiken 2019 head first in met een Gruismeel line-up waar je niet alleen je vingers, maar ook de muren van zal aflikken, want het vet zal met dikke stralen naar beneden sijpelen. Schep die zandzakken maar vol en barricadeer de deur, want een vloedgolf aan versgemalen gekheid klotst de kleine zaal binnen. Hierbij heb je dus je Tsunami-waarschuwing. 

Rendez Vous is de ideale soundtrack voor de Gele Hesjes-opstand. Ze komen dan ook niet voor niets uit Parijs. Van lichtstad naar lichtstad dus. De Fransen voeren een perfecte balanceeract tussen deja vu en innovatie, tussen opzwepende gitaarbangers en meeslepende synthcomposities. Dezelfde future-houding als in de 80's echoot door in hun compromisloze new-wave post-punk. Maar dan wel met de venijnigheid en stootkracht van een molotovcocktail die door de jaren heen als een goede wijn gerijpt is.

Ooit eens een zweterige ijldroom gehad in een broeikas? Da's Indianizer. Een Italiaanse band als een tsetse vlieg die je injecteert met een tropische ziekte waarvan je alleen maar kan dansen. De tropische psychedelica van dit vijftal laat zich drijven door obsessieve ritmische pulsen die opbouwen naar onvermijdelijk hoogtepunt. Het Italiaanse broertje van King Gizzard en The Lizard Wizard.

Bands met dubbele letters in hun naam die er eigenlijk niet horen, zijn vaak wel erg leuk: denk aan Lovvers, Alvvays en Wavves. Jammer dat The Growlers niet The Growwles heet, anders had die ook in het rijtje gepast. Want KIEFF is de Nederlandse evenknie van deze bands: slackerige post-punk met dubbel FF.

Dans mee op de avant-garde electronica van Bagdaddy vs The Blackoutsmet slechts één uitgebrachte track verpletterde ze VanOnderen in Paradiso en Young Art Night. De manier waarop ze hiphoppunk, oriëntaalse ritmes en Iraakse teksten combineert is onnavolgbaar. Maak je klaar voor oosterse-hiphop middelvinger beweging. 

We gaan door tot in de late uurtjes door met de space-rave van Eindhovens eigen Akemiö Grey. Italo-disco en rave maken een liefdesbaby in de sets van Youssef, laat je meevoeren op deze electronische golf tot je naar buiten wordt geveegd.

Tijdschema (onder voorbehoud):

22:30 KIEFF
23:45 Indianizer
01:20 RENDEZ-VOUS
02:30 Bagdaddy vs The Blackouts
02:45 Akemiö Grey

Rendez-Vous - The Others
Indianizer | Hypnosis (official video)
KIEFF - Yr Monkey [official video]