Yak


Lichting presenteert


Niko + Petersburg Orderer


Yak

Londonse noise rock-sensatie naar Altstadt

Eens in de zoveel tijd komt er een band voorbij die bewijst dat gitaarmuziek alles behalve dood is, zo’n band is Yak. Dit Londonse trio schiet puntige psychedelische rock ‘n roll uit de heup en knalt zo door de stratosfeer. Compromisloze noise-rock voor fans van The Hives, Shame en The White Stripes.

Begin volgend jaar komt hun nieuwe album ‘Pursuit of Momentary Happiness’ uit. De creatie van het album dreef frontman Oli Bursem bijna de waanzin in. Hij offerde alles op voor zijn artistieke visie, inclusief zijn eigen financiële zekerheid en geestelijke gezondheid. Wie investeert er tegenwoordig nog zijn laatste cent in een album, tot het punt waarop ze dakloos worden? Die toewijding tekent de band, ze geloven in wat ze doen en zijn bereid alles ervoor te geven. Zojuist kan alleen maar toegejuicht worden.

Hagenezen Niko draaien de zaal warm. Deze boys maken indie-rock uit het vuistje. Catchy als het influenza virus en groovy als een stoomtrein op volle snelheid. Ze spelen hun shows als ADO tijdens het Haags kwartiertje, met gestrekt been erin. Dat zijn denk ik wel genoeg metaforen voor nu.

Suizende microfoons, dwarse drumpartijen en bloedmooie liedjes, dat is het handelsmerk van Petersburg Orderer. Camiel Muiser maakt samen met Boris De Klerk (ex-Canshaker Pi) al jaren onder alle geluidslagen de mooiste liedjes. Ze speelden al op Grasnapolsky, in De School en de Vera, binnenkort verschijnt een nieuw album. 

Lichting
De show van Yak is onderdeel van Lichting. Lichting is een programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop. 

Check www.effenaar.nl/lichting voor meer info! Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? App dan Lichting naar 0647329097 (voeg wel eerst het nummer toe) zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

Yak 'No' - Live at Moth Club
Frigid Brigitte - Petersburg Orderer
Niko - Feel Tough
Yak - 'Harbour The Feeling' (Official Music Video)