Yak


Lichting presenteert


Yak

Londonse noise rock-sensatie naar Altstadt

Eens in de zoveel tijd komt er een band voorbij die bewijst dat gitaarmuziek alles behalve dood is, zo’n band is Yak. Dit Londonse trio schiet puntige psychedilische rock ‘n roll uit de heup en knalt zo door de stratosfeer. Compromiloze noise-rock voor fans van The Hives, Shame en The White Stripes.

Begin volgend jaar komt hun nieuwe album ‘Pursuit of Momentary Happiness’ uit. De creatie van het album dreef frontman Oli Bursem bijna de waanzin in. Hij offerde alles op voor zijn artistieke visie, inclusief zijn eigen financiële zekerheid en geestelijke gezondheid. Wie investeert er tegenwoordig nog zijn laatst cent in een album, tot het punt waarop ze dakloos worden? Die toewijding tekent de band, ze geloven in wat ze doen en zijn bereid alles ervoor te geven. Zojuist kan alleen maar toegejuichd worden.

“They’ve set a marker for every borderline-insane newcomer emerging in the next decade.” – DIY

“Every so often a new band will arrive clamouring that guitar music isn’t dead, as if they’re mid-CPR. Yak have crash-landed clutching its still-beating heart, wearing an irrepressible grin.” – NME

“Yak shoot from the hip with an impetuous first-timers' racket that's rarely short of breathtaking.” – Q

Lichting
De show van Yak is onderdeel van Lichting. Lichting is een programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop. 

Check www.effenaar.nl/lichting voor meer info! Heb jij zelf een toffe act ontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? App dan Lichting naar 0647329097 (voeg wel eerst het nummer toe) zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

Yak 'No' - Live at Moth Club
Yak - 'Harbour The Feeling' (Official Music Video)