Uit De Riolen van Eindhoven 2019


De stand van gitaarzaken in de lichtstad anno 2019


Uit De Riolen van Eindhoven  2019

Vijf verschillende smaakjes van streekproducten in het hoekje keiharde rock.

De ‘Uit de riolen van Eindhoven’ avonden in de Effenaar bieden eind jaren negentig plaats aan de smerigste rock n’ roll en stoner bands uit Eindhoven. En die zijn er dan ook in overvloed. Maar wat blijkt, ook in 2019 vullen we gemakkelijk een avond met topacts van eigen rockbodem.

TankZilla
De eerste zin van de bio schijnt te worden: ‘Satan fucked a panzer and the offshoot is TankZilla’. Reken maar dat ex-PPSR opperhoofd Peter van Elderen dat heftige statement snoeihard waarmaakt met zijn nieuwe band. Dit wordt wel een dingetje. Of meer een ding eigenlijk. Een zwaar ding!

The Ballet Bombs
Bepaald geen ballet deze bommetjes. Deze mannen zijn fan van stonerkoning Kyuss maar ook van garageheld Ty Segall, heavy metal iconen Black Sabbath en de grunge heersers van Nirvana. Je snapt wel dat ze niet klinken als K3, of nie?

The Moonshine Lizard
Deze jonge goden van Rockcity Eindhoven zijn zwaar beïnvloed door alternative- psychedelic- en stonerrock, hier hebben ze dan ook al menig podia in Nederland mee omver geblazen. Een aangeschoten hagedis die zijn roots in Eindhoven vindt, maar steeds hoger en hoger klimt!

SØWT
Schurende noise rock met fijne 90’s referenties aan Sonic Youth, Nirvana en Hole! Als dat geen warme aanbeveling is, dan weten wij het ook niet meer.

Crusade
Gewoon uit de lichtstad, gewoon hardcore, gewoon zonder al te veel pretenties en raw as fuck. Zoals het heurt. Gas erop en moshen maar. Maar wel gemoedelijk!

Eindhoven Rockcity dj-team
Moeten we die nog voorstellen? Nein! Dat dachten wij ook. De rockende omlijsting van de avond is in de vakkundige handjes van Eindhoven Rockcity!

The Ballet Bombs - liVe
The Moonshine Lizard - Freedom (Walhalla Zomerfeesten)
SØWT- juice (live @ de Roos, Deurne)
Crusade - Reborn (Official Music Video)