Leprous


+ Agent Fresco + 22


Leprous

Terugkeer naar Eindhoven na sublieme show op Dynamo Metal Fest.

Leprous is een visionaire band die de randen van de progressieve rock opzoekt, niet alleen in stijl, maar ook in houding. Ze worden al jarenlang geroemd vanwege hun mix van polyritmische grooves, melancholische sfeer, melodieuze zang en pakkende teksten. 

Ook op de laatste plaat ‘Malina’ uit 2017 is een band te horen die in beweging blijft en de kussens in de progressieve wereld lekker opschudt. En op 20 september schudden ze de grote zaal op!

AGENT FRESCO
Het IJslandse Agent Fresco zoekt het meer in het subtiele. Met invloeden uit metal, mathrock en jazz laat de vierkoppige band een veelzijdig geluid horen. Met regelmaat brengen ze je goed van de wijs door verschuivingen in het ritme. Toch mondt het niet uit in louter technisch gepriegel, daar is de muziek de te melodisch en emotioneel geladen voor. De vergelijking met Muse is te maken, al zijn ze bij vlagen melodischer, harder, maar vooral intiemer. Zie het als de liefdesbaby van Muse en The Mars Volta. Met twee bejubelde langspelers op zak, krijgen fans geen genoeg van de intrigerende muziek en is het wachten op album nummer drie. 

LEPROUS - From The Flame (OFFICIAL VIDEO)
LEPROUS - The Price (OFFICIAL VIDEO)
22 - YOU ARE CREATING [Official Video]