Bongzilla + Dopethrone + Sons Of Otis


Bongzilla +  Dopethrone + Sons Of Otis

Een avond in hogere sferen met loodzware riffs

Wiet, de groene motor; dat kan de lijfspreuk zijn van Bongzilla. Gedreven door kruidige dampen rollen de riffs loodzwaar uit de versterkers. Maar ze zijn niet minder effectief. Bongzilla is als een muzikale puurpijp recht in de longen. Vanaf midden jaren negentig is Bongzilla een koploper in de logge stonersludge. Na een break van zes jaar kwamen ze in 2015 glorieus terug en deden ze o.a. Roadburn aan. En deze zegetocht brengt ze nu naar onze kleine zaal. Put this in your pipe and smoke it! 

Dopethrone windt er geen doekjes om waar ze hun mosterd vandaan halen: Electric Wizard wordt hier niet alleen in naam geëerd (hun derde plaat heet Dopethrone), maar ook in riffs. Dopethrone vermengt deze erfenis nog met een punky DIY-vibe. Mooie geste van de band bijvoorbeeld: al hun albums zijn vrij te downloaden op hun website via een Pay What You Want principe.

Sons of Otis opent dit riffball dan misschien wel, maar dat zijn ook al geen kleine meneren in de stonerscene. De Canadezen hebben onder andere platen uit gebracht op gerenommeerde stonerlabels als Man's Ruin en Small Stone. Doorrookte veteranen dus.

Bongzilla - Amerijuanican
DOPETHRONE- "SHOT DOWN" (OFFICIAL LYRIC VIDEO)