Come As You Are 2018: Ash + Buffalo Tom + Admiral Freebee + Soundgarden Lives + Tusky e.v.a.


Come As You Are 2018: Ash + Buffalo Tom + Admiral Freebee + Soundgarden Lives + Tusky e.v.a.

Het beste van drie decennia gitaarmuziek

Tijdens Come As You Are staat drie decennia aan gitaarmuziek centraal; van de grunge uit begin jaren negentig en dansbare Britpop tot energieke punk en powerpop van nu. Het festival geeft zowel bands een podium die door de jaren heen een grote rol gespeeld hebben in deze gitaargolf, tot aan de nieuwe helden die zich laten inspireren door 30 jaar gitaar.

Bekijk hier het tijdschema

Omdat we al om 16.00 beginnen, hebben we natuurlijk ook gedacht aan de innerlijke mens. Bekijk hier het menu wat de gehele dag verkrijgbaar is in ons café-restaurant. 

Ash

De eeuwige jeugd, dat lijken de leden van de Britse rockers Ash aan hun kont te hebben hangen. De drie broekkies van weleer hebben dan misschien wel meer rimpels en haar op de kin gekregen; de britpop is anno 2018 nog steeds zo jong en puntig als de oorwurmen ‘Oh Yeah’, ‘Girl From Mars’ en ‘Burn Baby Burn’ die hun weg recht in je hersenpan -en de hitlijsten- wisten te vinden.

Buffalo Tom

Buffalo Tom uit Boston werd wereldberoemd door de singles 'Taillights Fade', ‘Summer’ en 'Sodajerk.' De band viel op door puntige college rock te combineren met jangly pop, gedreven door de melancholische songsmederij van frontman Bill Janovitz. Deze maand bracht de band zijn nieuwe plaat ‘Quiet and Peace’ uit. Mojo gaf al vier sterren en zei over het tiende album: "Dit is het gouden geluid van een band in hun element".

Admiral Freebee

De olijke Admiraal met de baard is terug! En met de hele band. Dus verwacht alle krakers van ‘Rags ’n Run’, ‘Einstein Brain’ en ‘Oh Darkness’ op volle rootssterkte. Als een soort van Vlaamse Neil Young strooit Tom van Laere (want dat is de echte naam van de Admiraal) met relaxte rock doorspekt met intelligente kwinkslagen als You can’t milk a cow with your hands down your pants.

Soundgarden Lives!

Een jaar geleden ontviel ons Chris Cornell: een van de meest karakteristieke zangers van de laatste dertig jaar. Tijdens Come As You Are presenteert Productiehuis Effenaar een nieuw project rondom de legendarische frontman van Soundgarden en Audioslave. Soundgarden Lives! brengt een muzikaal saluut aan de grunge-pioniers uit Seattle, maar eert ook de andere muzikale projecten van Chris Cornell. De basis van dit project wordt gevormd door rockband Navarone, die al eerder lieten zien het materiaal van Chris Cornell baas te kunnen.

Naast Navarone-zanger Merijn van Haren maken verschillende gastzangers de muzikale buiging compleet, waaronder Caroline Westendorp (The Charm The Fury), acteur Frank Lammers en Marco Roelofs (Heideroosjes). Tijdens de aftrap in Eindhoven, op het Come As You Are festival, is ook zangeres Anneke van Giersbergen (The Gathering, VUUR) van de partij. Meer namen van gastzangers volgen nog. 

Birth Of Joy

Ronkende sixties orgels. Psychedelische 70’s gitaar. Maar met de energie van de toekomst. Dat is Birth of Joy. Drie jonge gastjes die meer muziekverleden bij zich dragen dan alle muziekdocumentaires op Netflix bij elkaar. De nieuwe plaat ‘Hyper Focus’ is ook weer binge-waardig.

TUSKY

Uit de as van John Coffey herrees TUSKY, punkrock uit Alblasserdam, hevig geïnspireerd op die coole grungebands uit de 90's. 

Green Lizard tribute to the 90’s (feat. Silver Surfering Rudeboy)

Green Lizard heeft de nineties-smaak na hun Nirvana-tribute te pakken. Voor dit nieuwe project eren ze al hun helden uit de jaren negentig, van diezelfde Nirvana, Alice in Chains en zelfs Urban Dance Squad. En laat de zanger van laatstgenoemde nu één van de speciale gasten zijn… Dat kan geen toeval zijn…

Travoltas

Ok, het mag dan wel hartje winter zijn tijdens Come As you Are; de zon breekt zelfs door de meest hardnekkige wolkenpartij wanneer de Travoltas hun zonnige collegerock/punk inzetten. Alsof The Beach Boys een strandhuis delen met The Ramones.

DIRK.

In Vlaanderen is een rumoerig, gretig gitaargroepje opgestaan dat slordig klinkt waar het mag en kloek waar het moet. Dirk punt.

Drive By Wire

Drive By Wire is misschien nog niet bij iedereen even bekend. Maar wanneer Simone Holsbeek haar strot opentrekt, gaan er bij veel mensen toch wel een belletje rinkelen. Inderdaad: dat is de zangeres van The Cords; de band die het zelfs tot John Peel schopte. Met Drive By Wire schopte ze het met hun puntige stoner onder andere tot het voorprogramma van Kyuss Lives en Mudhoney.

Buffalo Tom - Taillights Fade
Admiral Freebee - Rags 'n' Run
Birth of Joy - Let It Slide (Official)
Travoltas - Go with me, take my hand