Laatste kaarten

Les Négresses Vertes


MLAH LES 30 ANS


+ DJ Natashka


Les Négresses Vertes

De Franse famille heureuse viert het jubileum van hun debuut Mlah.

Eind jaren 80 kwamen er opeens bands uit Frankrijk die zowat elke muziekstroming uit het zuiden van Europa overgoten met punk. Vaandeldragers van deze stroming waren Mano Negra en Les Négresses Vertes. Die laatste viel op met de broeierige toevoeging van rai, flamenco en accordeonwalsen doorspekt met meesterlijke teksten (onder andere over het eten van vegetariërs en een vlieg die het vooral gemunt heeft op meisjes), waarbij de vergelijking met hun Engelse evenknie The Pogues niet ver weg lag. Debuutalbum 'Mlah' heeft veel zomers (en winters) net iets zonniger gemaakt met prijsnummers als Zobi La Mouche, Voilà l'été en La Faim Des Haricots. Vanavond komen ze allemaal voorbij en toveren ze de Effenaar om tot een heuse bodega!

Fun fact: Les Negresses Vertes werd door Madonna zelf aangedragen voor de soundtrack van Dick Tracy, waar ze uiteindelijk o.a. naast Ice-T, Jerry Lee Lewis en Erasure op de plaat stonden.

We begrijpen dat 4 mei voor sommige mensen een beladen datum is, we zullen uiteraard om 20.00 uur twee minuten stilte houden.

Les Négresses Vertes - Zobi La Mouche - 13/10/1988 - Décibels (FR3)
Les Négresses Vertes "Voilà l'été" | Archive INA

Les Négresses Vertes anno 2018:

Paulus: bas, zang
Stéfane Mellino: gitaar, zang
Iza Mellino: percussie, zang
Matthieu Paulus: trombone, zang
Miche Ochowiak: trompet, zang
Cizzko: accordeon, zang
Matthieu Rabaté: drums