Dead Cross


+ Dälek


Dead Cross

Mike Patton en Dave Lombardo met hun supergroep naar Lichtstad.

Dead Cross is in alle opzichten next level. Vanwege de line up met zanger Mike Patton (Faith No More, Fantômas), zijn maat en drummer extraordinaire Dave Lombardo (Slayer, Fantômas), gitarist Mike Crain (Retox) en bassist Justin Pearson (the Locust, Head Wound City). Maar ook vanwege de manische tracks die de band er gejaagd en hardcore-style uitknalt. Het debuut duurt slechts 28 minuten! En dan hebben we het nog niet over de punk hooks en thrash grooves die daar doorheen gieren als slijptollen in de nacht. Een donkere nacht, met veel geweld, lugubere steegjes en felle bliksems…dat wel.

“Dan hebben we dus een plaat die in 28 minuten voorbij dendert als een stoomlocomotief door een porseleinkast.” (Never Mind The Hype)

Dave Lombardo: “The album is only 28 minutes long. And the funny thing is [Slayer’s] Reign in Blood was 29 minutes. This album carries so much anger and frustration. You hear it in my drumming. It was the perfect birth of a hardcore album. It’s one of the most brutal albums I’ve ever done.”

Dälek
bestaat uit MC dälek, Mike Manteca en DJ rEk, maar eigenlijk bestaat het uit een derde hiphop, een derde donkere industrial-materie en een derde DIY mentaliteit. En daarmee kijken ze verder dan alleen hun eigen hiphop wereldje. Zo stond de band al op Roadburn en op hetzelfde podium als Godflesh, The Melvins, Tool, en Mastodon. Een ideale opwarmer voor Dave, Mike en consorten dus.

Dead Cross "Seizure and Desist"
DÄLEK - Guaranteed Struggle (official video)