Ruben Hein


+ HEBE


Ruben Hein

Naast geniale pianist/zanger ook de winnaar van 'Wie is De Mol 2018'.

Ruben Hein’s nieuwe album 'Groundwork Rising' is nu uit.
OOR: "Wie op dit moment in zijn carrière een gemakkelijke popplaat verwacht, komt bedrogen uit. Het uitstekend geproduceerde Groundwork Rising is divers, rijk gearrangeerd en tamelijk donker van toon."
NRC: "zachte composities op de piano, heldere melodielijnen, dicht met die geweldig zalvende stem op de microfoon. Het avontuur zit ’m in de eenvoud. Gitaar en drums leveren extra rimpelingen in het zoete water."

Goed werk heeft tijd nodig. Ruben Hein nam na het succes van de EP ‘Dressed Up’ uit 2014 vier jaar de tijd voor zijn komende album ‘Groundwork Rising’. In deze periode ging hij onder andere mee op tournee met de Engelse band Fink. Op zijn nieuwe plaat gaat hij terug naar de basis: zijn stem en de piano. Ruben zal tijdens deze show begeleidt worden door een vier-koppige band, en ook solo de nodige nummers ten gehore brengen.

Ruben Hein speelde in het verleden samen met onder meer: Metropole Orkest, Bill Withers, Jonathan Jeremiah e.a. en ontving twee nominaties voor de 3FM Awards (Beste Zanger en Beste Nieuwkomer) en de Edison Publieksprijs.

HEBE
Een krachtige mix van soul, pop en filmmuziek. HEBE’s debuutalbum 'Tell Me' is net uit. Te beluisteren in de player; te bewonderen in diverse videoclips en te beleven voorafgaand aan Ruben Hein. Als je goed luistert hoor je invloeden van artiesten als Sade, Lianne La Havas en Van Morrison.
Haar eerste EP 'The Beginning' werd lovend ontvangen, met airplay bij onder meer Radio 2, NPO1, Vrije Geluiden en een groot aantal luisteraars en volgers op Spotify. 

Ruben Hein - February Days (Official Video) 2018
HEBE - Made Up My Mind
HEBE - LIMITS