Prijsuitreiking Lampegatse Optocht + Lampegatse Kinderoptocht


met o.a. feestdj Jan


Prijsuitreiking Lampegatse Optocht + Lampegatse Kinderoptocht

55 JAOR GOED VUR MEKAOR

Het centrum van Eindhoven bruist met de Lampegatse optocht die vanaf 12.51 uur door de stad trekt. De grote stoet wordt voorafgegaan door de kinderoptocht met de Markies en Markiezin van Eynthoven voorop. De Stadsprins sluit de optocht af op de grote prinsenwagen met zijn gevolg en Stadshofkapel de Eendracht.

Vertrekpunt van de Lampegatse Kinderoptocht is de Effenaar. Daar vertrekt de stoet om 12.41 uur om via de Dommelstraat, het Stationsplein, Vestdijk en de Tramstraat weer terug te keren bij de Effenaar voor de prijsuitreiking (vanaf 14:00 uur).

In de Lampegatse Optocht heeft u een unieke kans om uw creatie aan een groot publiek te laten zien, want naast de duizenden enthousiaste Lampegatters en Lampegatterinnekes die naast de kant van de optocht staan, wordt deze optocht tevens live uitgezonden door Omroep Brabant!

Dit jaar bestaat de Stichting Federatie Eindhovens Carnaval (SFEC) 55 jaar en om dit te vieren is er een speciaal motto bedacht dat aansluit op wat SFEC betekent en het beschrijft ook de positie van het Lampegat en de regio daar omheen.  Wij als commissie Lampegatse Optocht zouden het fantastisch vinden als zoveel mogelijk deelnemers aanhaken op dit motto. Wij reiken daarom eenmalig een extra prijs uit voor de deelnemer die het motto van ons Lampegats Carnaval het beste uitbeeld. Dus laat je uitdagen….

MOTTO LAMPEGATS CARNAVAL 2018: 55 JAOR GOED VUR MEKAOR

Winnaars Lampegatse Optocht 2017

1e prijs wagens A

Winnaar wisselbeker categorie wagens 2017: CV op z’n Heundjes uit Neerkant

1e prijs loopgroepen B

Winnaar wisselbeker categorie loopgroepen 2017: De Hurkies uit Lieshout