COUGH + Sinister Haze


+ Throw me in the crater


COUGH + Sinister Haze

Doom, sludge en een vleug sinistere country van drie volbloed riff machines.

Pitchfork plaatste ze al op dezelfde hoogte als Candlemass, Cathedral, Sleep en Saint Vitus. En daar is niets van gelogen. Cough is het beste wat de afgelopen jaren uit de sludgemoerassen en doomkerkers is opgestegen. Hun laatste plaat werd opgenomen door Electric Wizard-frontman Jus Oborn achter de knoppen en die zorgde ervoor dat de riffs niet alleen als gemene bulldozers over elkaar heen buitelen, maar dat er soms ook nog eens een countrydoom of bluesy uitstapje voorbij komt. Als een soort van heel zwak lichtje aan het eind van een lange, bedompte tunnel. Waar dus bulldozers doorheen rijden.

Sinister Haze, net als het hoofdprogramma uit Richmond, Virginia, pakt het nog iets rigoureuzer aan. Het haalt diezelfde bulldozers uit elkaar, zet er rupsbanden op en sloopt de knalpijpen eraf. De band verzet zo kubieke meters zand terwijl The Melvins op de radio klinkt en hun vrienden van Cough goedkeurend toekijken. Met een biertje in de hand.

Wie kan deze stoffige avond het beste openen dan een band die zelf zijn eigen as verspreid? De Eindhovense sludgeband Throw Me In The Crater gaf tijdens een bij een 7-inch-presentatie in Burgers zakjes weg van die IJslandse vulkaan met onuitspreekbare naam. Na die release show leek het trouwens alsof er een zelfde vulkaan was uitgebarsten; niet alleen was Burgers verpulverd, ook had je nog door je oordoppen heen een piep in je oren. Over een tijdje zal het stof van deze show ook weggegeven worden bij een 7-inch.

Cough - Haunter Of The Dark (Still They Pray 2016)
Sinister Haze "Laid Low In The Dust Of Death" (New Full Album) 2016 Psychedelic Stoner Doom
Throw Me In The Crater - Year Without Summer