The Velvet Underground & Nico 50 jaar


+ Peter Bruyn


The Velvet Underground & Nico 50 jaar

The Velvet Underground & Nico - 50 Jaar Tour!

50 jaar geleden debuteerde The Velvet Underground met The Velvet Underground & Nico, een van de meest invloedrijke albums uit de rockgeschiedenis. Vanavond wordt deze plaat integraal gespeeld door een all-star gelegenheidsformatie bestaande uit:

Carol van Dyk (Bettie Serveert)
Maurits Westerik (Bewilder)
Henk Koorn (Hallo Venray)
Jerry Hormone
The Tambles

Het album dat ten tijde van de release maar weinig succesvol was, maar toch uitgroeide tot een van de meest invloedrijke rockalbums aller tijden. Met de iconische bananenhoes van Warhol en elf tracks waarbij rock-'n-roll en avant-garde elkaar afwisselden. De plaat die met haar rauwe, unieke sound het verloop van de muziekgeschiedenis veranderde en artiesten uit diverse generaties (nog steeds!) inspireerde, zoals David Bowie, The Kinks, The Rolling Stones, Joy Division en Sonic Youth. Het stuk vinyl dat de meeste muziekliefhebbers kapotgedraaid en verfomfaaid in hun platencollectie hebben staan. Vanavond vieren we The Velvet Underground & Nico!

Als inleiding bij de integrale uitvoering van The Velvet Underground & Nico vertelt Peter Bruyn, de schrijver van het boek '50 Jaar Velvet Underground ; de plaat die rock volwassen maakte' , over de achtergronden van die plaat. Met veel bijzondere clipjes, foto’s, muziekfragmenten die nog veel extremer zijn dan op de plaat en andere wetenswaardigheden.

The Velvet Underground-Sunday Morning
The Velvet Underground - Heroin (song only)