Spinvis


Spinvis

​Na bijna 6 jaar sinds de laatste plaat is Spinvis terug met de langverwachte opvolger: Trein/Vuur/Dageraad.

Een vierde album alweer en uiteraard weer vol met wonderschone liedjes die zich langzaam, maar zorgvuldig nestelen in een speciaal, warm plekje van je onderbewustzijn.

Al sinds zijn debuut, inmiddels 10 jaar geleden, wordt Spinvis geprezen om de ontwapenende invulling die hij geeft aan de Nederlandse popmuziek. Zijn liedjes klinken kinderlijk, maar blijken al snel behoorlijk geniaal. Muzikaal is Spinvis eigenzinnig, tekstueel ongekend en uniek; Verhalend zingt (of moeten we zeggen: vertelt) hij bijna kinderlijk over de meest alledaagse dingen, van oorlog tot appeltaart, die als een herfstige Polaroid mentale beelden vormen waar je bij staat.

Spinvis vertelt over Trein/Vuur/Dageraad: “Hij begint met een opname uit een iPhone. Een korte schets van een gezongen melodie op wat net verzonnen regels. Dat was het zaadje waar jaren later een hele boom is uitgegroeid. Trein, vuur, dageraad… drie woorden die misschien zomaar bij elkaar waren gezet maar vanaf dat moment onlosmakelijk werden als de dragers van een verhaal dat nog in de aarde sliep. Een verhaal over alles wat nog komen gaat.”

Spinvis - Hallo Maandag
Spinvis - Bagagedrager
Spinvis - Ik wil alleen maar zwemmen