Mark Lanegan Band


+ Duke Garwood + Lyenn


Mark Lanegan Band

Exclusieve zomershow van Mark Lanegan band én met nieuw album.

En dat nieuwe album heet 'Gargoyle'. Het mag gerust een heerlijk duister en grommend album genoemd mag worden. De liefhebbers van zijn eerdere plaat 'Bubblegum' zullen er in ieder geval erg blij worden!  

Donkerbruin, doorgerookt, in whisky gedrenkt, stembanden als gerafeld schuurpapier. Alle clichés zijn al gebruikt voor de stem van Mark Lanegan. En ja: die is ook zeer speciaal. Maar met alleen een stem die eigenhandig herfst in het land brengt (daar, hebben we er nog één) houd je het niet al dik 30 jaar vol in de muziekbizz.

Met zijn eerste band The Screaming Trees maakte hij minstens zo’n goeie (en voor sommigen zelfs betere) platen dan zijn bekendere grunge-vakbroeders (Luister er ‘Sweet Oblivion’ en ‘Dust’ maar op na). Maar grote populariteit kreeg hij eind jaren negentig toen hij door Josh Homme werd gevraagd om bij te dragen aan een aantal Queens Of The Stone Age platen. Hierna ging het hard, en naast solowerk, bromt hij ook vaak mee met vakbroeders en -zussen zoals PJ Harvey, Moby, Massive Attack, Slash en Earth. Vanavond geen intieme crooners met akoestische gitaar, maar gewoon een dikke rockshow met alle Lanegan klassiekers.

Ook met de Engelse multi-instrumentalist Duke Garwood - vanavond de gedroomde opwarmer - heeft Mark Lanegan al samengewerkt. Deze multi-instrumentalist werkte zelf ook al samen met The Orb en Savages en wordt door velen geroemd om zijn prachtige warme songs. En dan zijn er ook nog de kunstwerkjes van Lyenn, die zuchtmuziek van de beste soort maakt; zwanger van emotie, meditatief en meeslepend.

Mark Lanegan (featuring PJ Harvey) - Hit The City
Mark Lanegan Band - The Gravedigger's Song
Duke Garwood - Heavy Love
Lyenn - Fading (Official Video)