Uitverkocht

7 Layers Sessions


Dean Lewis + Lucy Rose + Tamino + presentatie: Dotan


7 Layers Sessions

Dotan presenteert zijn favoriete singer-songwriter avond

‘7 Layers’ staat voor de zeven lagen waaruit onze huid bestaat. Met het afpellen van deze huidlagen kom je dichter bij de ‘kern’ en daar komen de puurste dingen uit voort. 

Zo zou muziek ook moeten zijn! Als muzikant leg je je ziel bloot en ben je bereid om persoonlijke verhalen te delen met een grote groep ‘vreemden’. Op de ‘7 Layers’ avonden staat deze rauwe aanpak centraal. Een artiest met zijn/haar instrument, eigen liedjes en een authentiek verhaal. Eigenlijk wordt de zaal die avond omgetoverd tot een huiskamer waarin nieuwe muziek ontdekt kan worden. Geen beats, geen over geproduceerde muziek, maar gewoon echte liedjes en echte verhalen. 

Dotan's 7 Layers Sessions heeft al meerdere steden in Nederland aangedaan en nu is het de beurt aan Eindhoven om kennis te maken met dit bijzondere concept. ’De Effenaar is één van mijn favoriete zalen in Nederland en ik heb er zelf dan ook altijd met enorm veel plezier gespeeld. Ik ben dan ook super trots om de 7 Layers Sessions naar Eindhoven te brengen en drie fantastische artiesten aan jullie voor te stellen.

De artiest die Dotan als eerste onthult is Dean Lewis. Toen Dotan per toeval tegen deze Australische singer-songwriter aanliep in een kleine kroeg, kon hij niet anders dan hem uitnodigen voor de 7 Layers Tour! Dean Lewis is al jaren bezig met muziek en ontdekte vorig jaar dat hij echt op een podium thuishoort. Met fantastische liedjes en een rauwe authentieke stem is hij meer dan klaar om jullie harten te veroveren en te laten horen dat hij snel zal uitgroeien tot een grote naam.

De Engelse singer-songwriter Lucy Rose heb je misschien al vaker gehoord dan je denkt, want ze is achtergrondzangeres op diverse albums van Bombay Bicycle Club en een nummer van Manic Street Preachers. Maar Rose voelt zich ook uitstekend thuis op de voorgrond en ze bouwt dan ook al een jaar of vijf met succes aan een solocarrière. Werd op haar debuutalbum Like I Used To (2012) de boventoon nog gevoerd door gevoelige, Feist-achtige folk, op haar nieuwste plaat Work It Out (2015) presenteert ze een wat meer poppy sound. De single Like An Arrow bewijst dat ook dat genre haar prima ligt!

De derde en tevens laatste artiest voor deze 7 Layers avond is de Belgische singer-songwriter Tamino, wiens stem ons doet denken aan Jeff Buckley. In Vlaanderen ligt men sinds kort al aan zijn voeten en daar won hij onlangs de prestigieuze prijs ‘De Nieuwe Lichting’. Mocht je nog niet overtuigd zijn, bekijk dan de prachtige live uitvoering van zijn liedje ‘Habibi’ en laat je betoveren!

Dean Lewis - Waves
Lucy Rose - Shiver
Tamino - Habibi (live)
Joseph & Maia - Love Comes and Goes - 7 Layers Sessions (oude sessie: dit is niet het programma voor de Effenaar)