J. Bernardt


+ Pomrad


J. Bernardt

Balthazar zanger komt met een compleet andere sound naar Altstadt

J. Bernardt
Jinte Deprez, de co-frontman van de welbekende Belgische band Balthazar, komt met een compleet andere sound dan je zou verwachten. Het karakteristieke gitaarspel heeft hij verruilt voor vele synths en dansbare beats. Nadat zijn bandlid Maarten Devoldere de band Warhaus heeft opgezet, laat Deprez ook zien dat hij een muzikant is met meerdere kanten.

Zijn eerste single ‘Calm Down’ is dan ook een lekker song om met J. Bernardt kennis te maken. Pluspuntje: de live band bestaat uit Pomrad leden. Extra pluspuntje: de vette synth grooves maken het je onmogelijk om stil te blijven staan!

Pomrad
Pomrad, het alias van Antwerpse toetsenist Adriaan Van de Velde, is een elektronische muziekproducer die nostalgische, harmonische & kleurrijke muziek maakt, beïnvloedt door 80’s funk en 90’s hiphop, aangevuld met house, dub en zelfs trap elementen. Alsof Herbie Hancock en Hudson Mohawke elkaar de hand schudden, en dat klinkt ontzettend lekker.

De show van J. Bernardt is onderdeel van Lichting
Lichting is de nieuwe programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Tijdens Lichting-concerten hoor en zie je verse (inter)nationale acts, door onze programmeurs ontdekt op showcasefestivals en de kleinere podia van festivals als Best Kept Secret en Down The Rabbit Hole. Lichting is elektronica, indie, rock en synthpop.

Heb jij zelf een toffe actontdekt? Of wil je door ons op de hoogte gehouden worden? App dan Lichting naar 06 830 612 14, zodat we de tofste acts een podium kunnen geven in Eindhoven!

J. Bernardt - Calm Down
Pomrad - Hydratation