Keiurban: o.a. Stuurbaard Bakkebaard+ Pomrad + Jameszoo


Stuurbaard Bakkebaard presenteert


+ Henk & Melle + Apneu + Usé + Henk van Straten


Keiurban: o.a. Stuurbaard Bakkebaard+ Pomrad + Jameszoo

Stuurbaard Bakkebaard presenteert: KEIURBAN. Niet komen is thuisblijven.

Klik HIER voor het tijdschema en HIER voor het Wintergrill menu. 

"2017 gaat pas echt ergens over vanaf KEIURBAN, het jaarlijkse feestje van Stuurbaard Bakkebaard in de Effenaar.

Wat KEIURBAN is? Bijna niet uit te leggen als je er niet bij was vorig jaar. Alleen deze feiten staan vast:

1. SBBB cureert een toffe bende top-artiesten, dj’s en bands.
2. De band speelt zelf, wordt keigaaf waarschijnlijk.
3. De Effenaar is de Effenaar niet helemaal ofzo.
4. Achteraf zou je willen dat je erbij was of dat het alweer de volgende editie is.

KEIURBAN heeft een wintergrill, muzikale bling van zorgvuldig geselecteerde diamantjes uit Nederland, België en Frankrijk, onverwachte zaken en lokale bekendheden in een andere rol dan normaal.

Line up:

Stuurbaard Bakkebaard
Uiteraard staan de KEIURBAN gastheren vanavond op het podium met een eigen show. En uiteraard zal dat ook deze keer zijn met bekende SBBB krakers en muzikaal heldendom dat we nog nooit gehoord hebben. Met andere woorden; wij zijn net zo benieuwd als jij.

Pomrad (België)
Eerder genomineerd voor RedBull Electropedia Awards Artist of the Year, Best Live Act en meer. Zijn nieuwe werk gaat nog verder. Future Funk meets electro en Herbie Hancock. Pomrad doet het live én solo. Must-see, must hear, will feel.

Jameszoo (dj-set)
Mitchell van Dinther, a.k.a Jameszoo is overal en kan alles. Zijn debuut album staat vol met elektronische-jazz hybrid waarmee hij tijdens Le Guess Who onlangs nog een knallende live set gaf. Maar ook als dj voelt hij zich op talloze verschillende feestjes heel erg thuis. 

Henk & Melle
Deze tekst hebben we van db's in Utrecht gestolen: "Rommelig maar geniaal, kneuterig briljant, zijn veel gehoorde uitspraken als het om het duo HENK & MELLE gaat. Henk Koorn is bij ons bekend als frontman van Hallo Venray en Melle de Boer is het gezicht van de band Smutfish. Deze twee Hagenezen vormen een duo sinds 2011 en spelen op gitaar en traporgel liedjes van hun tweede, uit 2016 afkomstige album." 

Usé (Frankrijk)
Nederlands debuut van een man met een verhaal. Tourt al zijn halve leven. Breekbare gezondheid en pech - werd overreden op een festival terwijl hij sliep in zijn tent. Runde een concertzaal, ging de lokale politiek in en werd uitgeroepen tot 'Persoonlijkheid van het Jaar'. Voor nu belangrijker; USé verkruimelt genres als techno, garagerock en noise. Live, dansbaar, wild, in zijn eentje. 

Apneu
Dit jaar verscheen 'This Will Never Happen To Us' via Subroutine Records. Niet vaak sluiten we ons aan bij de recensenten, deze keer geven we ons over; Apneu maakte het Nederlandse popalbum van het jaar. Het rammelt, dat wel. Maar dat wisten we al. En dat vonden we fijn.

Henk van Straten
‘Hé, ben jij laatst niet gearresteerd voor potloodventen op de groenteafdeling van de Lidl?’ Beetje vage quote uit een van zijn blogs, maar met een goede reden. Hij komt namelijk iets doen en heeft een nieuwe boek ofzo, maar niemand weet wat. Lekker vaag? Oud-Effenaar medewerker Henk van Straten is inmiddels een gevierd schrijver en we zijn blij dat hij weer eens terugkomt. 

Foto header: Brendy Wijdeven.

Stuurbaard Bakkebaard (OFFICIAL VIDEO IDUHICBDBIAM) from the album BOYS DO CRY 2013
Henk & Melle - Chainsaw
Pomrad - Hydratation (Official Video)
USé - RESPIRE ( OFFICIAL)
Apneu - Desperate