DDW Music: Flamingods + Lucy Dacus e.v.a.


+ Jeangu Macrooy, Sunday Sun, Matthew Logan Vasquez, George Cosby, Felix Pallas, Palace Winter, Dillon, Stadt


DDW Music: Flamingods + Lucy Dacus e.v.a.

60 artiesten op 12 locaties gedurende Dutch Design Week!

Tijdens Dutch Design Week (DDW) zijn er in Eindhoven niet alleen duizenden ontwerpers van over de hele wereld te gast. Maar na het vorig jaar voegt DDW Music daar dit jaar ook weer tientallen experimentele, vernieuwende en spannende artiesten aan toe! 


Zaterdag 29 oktober
Jeangu Macrooy + Sunday Sun (Van Abbemuseum)

Macrooy laat met zijn electrificerende, diep-persoonlijke muziek een dikke emotionele stempel achter op zijn publiek; u bent gewaarschuwd.
De Amsterdamse Indiepop band Sunday Sun speelt hun ongeneerde feel-good tunes deze keer geheel akoestisch.

Matthew Logan Vasquez + George Cosby (Café Wilhelmina)
Matthew's muziek klinkt als een alt-countryversie van The National met de stem van Neil Young.
Cosby verpakt al zijn emoties in galmende gitaarriffs, dreunende bassen en verlichte akoestische momentjes met een diepe stem die doet denken aan Hozier.

Felix Pallas + Dillon (FIFTH/NRE)
Het Antwerpse Felix Pallas zou zomaar eens the next big thing kunnen zijn in een rijtje bands als Coldplay en Snow Patrol.
Ze wordt vaak vergeleken met Björk en Lykke Li, deze van oorsprong Braziliaanse zangeres met het sfeervolle en breekbare stemgeluid.

Lucy Dacus + Palace Winter (Altstadt)
Over de noten van de blues heen smijt Lucy haar teksten over angst, identiteit, soms over liefde en vooral over jezelf vinden, recht in je gezicht.
De organische manier van songwriting van Carl Coleman en de abstracte electro van producer Caspar Hesselager smelten samen tot atmosferische songs in een hypnotiserende en intense liveshow.

Flamingods + Stadt (AreaFiftyOne)
Een psychedelische explosie met instrumenten van over de hele wereld en genres waarvan je dacht dat ze niet bij elkaar pasten.
Het best bewaarde muzikale geheim van Gent; op weg naar het creëren van een geheel nieuwe, eigen sound.

BAAUER - DDW Music special (Effenaar)
De trap/house/hiphop producer en dj die je kent van zijn ‘Harlem Shake’, zijn officiële remixes van Disclosure en The Prodigy en shows op Lowlands en Extrema.
GANZ; Deze Amsterdamse dj met Molukse roots mixt hiphop, bass en R&B tot een tijdloze electrosound.
Niemand minder dan Arjen Lubach, bekend van Zondag met Lubach, en Sacha Harland produceren de beats van The Galaxy.
Met zijn eclectische mix van hiphop, house, bass, trap en R&B zuigt Eindhovens eigen dj Spinn’em iedereen de dansvloer op.
 

Onderdeel van het DDW Music programma zijn ook shows van:

Jeremy Loops, BAAUER, Woodie Smalls, Benjamin Francis Leftwich, Klyne, C Duncan, Palmbomen II, Loyle Carner, Larry Gus, Dillon, JEFF The Brotherhood, Indian Askin, Flamingods, Alpines, Lucy Dacus, Compact Disk Dummies, traumahelikopter, Ciaran Lavery, Donnie, GANZ, Sunday Sun, ISLAND, Scott & Charlene’s Wedding, The K., Jeangu Macrooy, Christopher Paul Stelling, The Lion and The Wolf, Louis Berry, S.T. Cordell, Iguana Death Cult, Khruangbin, Porches, Palace Winter, Jacle Bow, Crying Boys Café, Hypochristmutreefuzz, Kweku Collins, S øren Juul, Zimmerman, George Cosby, Felix Pallas, Canshaker Pi, Beach Baby, Matthew Logan Vasquez, GOSTO, DJ Spinn’em & Friends, The Galaxy + more.Voor een handig overzicht van alle artiesten, genres, dagen en tickets surf je naar ddw.nl/music 
Tickets
Op twaalf karaktervolle locaties verrijken meer dan zestig artiesten jouw muzikale horizon; van vindingrijke electro in een voormalig kantoorpand en licht ontvlambare garage in een atelier tot schilderachtige folk in een museum. 

Heb je een DDW ticket (€17,50), dan mag je gratis en voor niks naar alle shows (m.u.v. de specials), zonder ticket betaal je slechts € 5,- aan de deur. Meer informatie over de DDW tickets en waar deze te verkrijgen zijn kun je hier vinden.


DDW Music Specials
Alsof DDW Music al niet bijzonder genoeg is, kun je ook nog genieten van de ‘specials’. Dat zijn net iets specialere shows van grotere artiesten die op de podia van Muziekgebouw Eindhoven en de Effenaar staan. Met een DDW passe-partout krijg je €5,- korting op deze shows. Hiervoor zijn BaauerJeremy Loops (uitverkocht), Klyne en Benjamin Francis Leftwich bevestigd.
 

Ketelhuisplein
Op een totaal nieuwe manier muziek beleven? Op het Ketelhuisplein daagt het componistenduo Strijbos & Van Rijswijk je uit om precies dat te doen in hun DDW Music Lab. Met hun eigen interactieve installaties en de installaties van door hun geselecteerde collega’s, kom je alles te weten over muziek & design. Wat als je bijvoorbeeld door een muziekstuk kunt wandelen? Hoe maak je muziek door enkel te bewegen met je lichaam? En wat zijn de instrumenten van de toekomst?

De expositie loopt tijdens alle dagen van DDW, van 12:00 uur tot 18:00 uur. In het weekend wordt het DDW Music Lab een openbare werkplek, waar muzikanten en designers experimenteren en uitleg geven over hun expertise.