DDW Music special: Klyne


+ Sofie Winterson


DDW Music special: Klyne

Verslavende melodieën en intelligente beats op deze DDW Music Special

Klyne
Het is een ijzersterke combinatie, de soulvolle stem van Nick Klein en de aanstekelijke melodieën van Ferdous Dehzad. Het Eindhovense synthpopduo wilde zichzelf zo goed mogelijk presenteren met één goed nummer op Soundcloud en een paar mailtjes naar wat blogs. Sinds internationale blogs als Pigeons And Planes het oppikten, werd ‘Paralyzed’ in no time ruim een half miljoen keer gestreamd.


Het talent van Klyne werd vooral erkend aan de overkant van de Noordzee. BBC-producer Zane Lowe zette het nummer op de playlist en de Britse dancesensatie Disclosure benaderde het duo voor het maken van een remix van ‘Omen’. Voor de debuut-EP met ‘Paralyzed’ en opvolger ‘Closer’ tekenden ze bij Aesop (o.a. SOHN). Na hun eerste optredens op o.a. Eurosonic Noorderslag en een tour in het voorprogramma van Years In Years werkt Klyne nu aan hun debuutalbum met sterke liedjes, verslavende melodieën en intelligente beats. Deze gasten gaan snoeihard. Dus grijp je kans en zorg dat je erbij bent!

Sofie Winterson
Dromerige indiepop, elektronische drums en galmende gitaren. Dat zijn de ingrediënten die Sofie Winterson gebruikt om haar eigen filmwereld te creëren. De zangeres vestigde in 2015 de aandacht op zich met de prachtige video van ‘Dreams', de titeltrack van haar veel geprezen EP. Daarna speelde ze op SXSW en inmiddels heeft ze getekend bij het label van Bas Bron (De Jeugd van Tegenwoordig).

De show van Klyne is een DDW Music Special. Tijdens Dutch Design Week (DDW) zijn er in Eindhoven niet alleen duizenden ontwerpers van over de hele wereld te gast. Maar na het succesvolle debuut van vorig jaar voegt DDW Music daar dit jaar ook weer tientallen experimentele, vernieuwende en spannende artiesten aan toe! 

Met een DDW polsbandje (online: €17,50) krijg je gratis toegang tot circa 60 concerten verspreid over 12 locaties. Naast deze intieme concerten vinden er in de Effenaar en het Muziekgebouw onder de noemer DDW Music Specials grotere concerten plaats. Met een DDW ticket/polsbandje kun je tickets aanschaffen met €5,- korting. Voor deze kortingstickets geldt op = op en je krijgt alleen entree op vertoon van het DDW polsbandje. Voor meer informatie over DDW Music en de complete line-up surf je naar ddw.nl/music.