DMA's


+ Electric Company + Lichting DJ's


DMA's

De Britpopsensatie uit Australië

DMA's

Het Australische DMA’s pikt de draad op waar de Engelsen hem ergens aan het begin van deze eeuw zijn kwijtgeraakt. Hun debuutalbum ‘Hills End’ staat vol Britpoppareltjes van het zuiverste soort waar Oasis, Happy Mondays en The Stone Roses rode oortjes van krijgen. Niet alleen door hun muziek, maar ook door de trainingspakjes, buckethats en nonchalante cocky attitude laten de Aussi’s zich gemakkelijk vergelijken met hun muzikale voorvaders.

Het begon in 2012 met schrijf- en opnamesessies in een slaapkamer. DMA’s tourt al bijna een jaar onafgebroken aan de andere kant van de aardbol en speelt voor uitverkochte zalen in de UK. Na Down The Rabbit Hole mogen we eindelijk de Britpopsensatie verwelkomen in Eindhoven Rock City. 
 

Electric Company

Electric Company is dan wel het jongste loot van de Herman Brood Academie-boom, maar groen klinkt het indierockquintet allerminst. Geinspireerd door de volle sound en aanstekelijke melodien van Springsteen, borduurt de band voort op de huidige postpunk en neo-psychedelica van onder andere The War On Drugs en slimme en creatieve popliedjes van bands als Wilco. Electric Company mag een stevige Amerikaanse klinkende body bezitten, de gebroeders Chapman uit Nottingham – zangers en songwriting duo-brein – geven de band een uitgesproken Brits smoelwerk.

Lichting Dj's
De Lichting Dj's halen alles uit de kast, van de nieuwste indie/alternatieve bands tot aan oude vertrouwde klassiekers. Spannend, verrassend maar ook vertrouwd. Heb jij een passend verzoekje of tip voor deze dj's (en tevens programmeurs), kom het live vragen of sms 06 830 612 14.

Lichting is de nieuwe programmalijn van de Effenaar in samenwerking met Altstadt en andere concertlocaties in Eindhoven. Meer info? www.effenaar.nl/lichting

DMA’S - Step Up The Morphine
Electric Company - 'The Hour Was Midnight'