Breek


Invites: Invisible Recordings


Xtrah + Signal + Breek Residents


Breek
Het is ongelofelijk maar waar - Breek bestaat 7 jaar! En aangezien dat rijmt vonden wij het weer hoog tijd voor een feestje. Dit jaar hebben we besloten onze verjaardag te vieren met twee toppers uit de stal van Invisible, een label dat inmiddels alweer 6 jaar geleden werd opgericht door de Noisia. Het kleine broertje van Vision heeft sindsdien alleen maar ijzersterke releases voortgebracht van een scala aan artiesten, waaronder ook Phace, Nickbee, Fre4knc, Noisia zelf natuurlijk en in 2014 nog een zeer indrukwekkend album van Hybris. Onze gasten deze avond zijn vrij nieuwe leden van de Invisible-familie, maar daarom niet minder welkom: de Britse jonge veteraan Xtrah en onze zeer getalenteerde landgenoot Signal.
 
XTRAH (Invisible/Metalheadz - UK)
Al ver voor zijn debuut in 2010 was Londenaar Yasin op jonge leeftijd een fervent verzamelaar van white labels. Als 12-jarige gup verzorgde hij de muziek op school- en house parties, voordat hij later zou signen bij Teebee's Subtitles en zijn stempel zou drukken op de drum & bass-scene. De eerste paar releases waren al voldoende om enkele belangrijke ogen op hem gericht te krijgen, want Goldie vond zijn collab 'Convulsions' met Basher zo tof dat hij hem in 2011 meenam in zijn selectie voor de mix-cd 'FabricLive58'. Inmiddels was Xtrah ook op de radar verschenen bij Critical, Modulations en Symmetry, waarop hij in 2013 de eerste solo EP uitbracht naast labelbaas Break. Een jaar later wist hij opnieuw Goldie's aandacht te pakken, wat hem dit keer een release op Metalheadz opleverde. Dit bracht hem uiteindelijk bij Invisible vorig jaar, waar hij gelijk maar even een EP van 6 tracks uitbracht. Een stevige binnenkomer kun je wel zeggen. Laten we hopen dat hij ook zo knalt op ons verjaardagsfeestje!
 
SIGNAL (Invisible/Critical - NL)
Ook dit jonge talent kwam afgelopen jaar met de spreekwoordelijke deur in huis vallen toen hij zijn eerste release op Ammunition uitbracht. Wie had gedacht dat Hellevoetsluis zo'n ongekend talent schuil hield? De 17-jarige Jonathan maakt pas een paar jaar drum & bass, maar dat hij er gevoel voor heeft zal niemand nog verrassen. Na zijn debuut vorig jaar januari verscheen ook hij op die magische radar van Kasra, die hem meteen strikte voor een EP in de digitale Binary series. Niet lang daarna volgde Signal's eerste release op Invisible 019, een EP waarop zijn track "Tripwire" te horen is. Dit jaar maakte de beste man een stapje opwaarts naar Critical's Systems series wat hem zijn eerste eigen vinyl release bracht. Ook heeft hij alweer een 2e release op Invisible te pakken in de vorm van een collab met Disprove. Ja, het gaat best wel heel erg lekker met Jonathan. Laten we het vieren in oktober!
 
 BREEK RESIDENTS (NL/AT)
[Jake Handz / Chafu n Goma / The Illuminated]
 
Thans kan ik u informeren
dat elkeen present zal zijn
Want met dit clubje heren
is elke Breek een waar festijn
 
Doch ga ik niet publiceren
wie wanneer een plaatje draait
Dit is gauw te detecteren
in de tafel van de tijd
 
 
MC SWIFT (NL)
Sommigen zeggen dat hij van de Duyvis, omdat hij altijd weet of er een fuif is. Iemand vertelde me laatst ook dat deze gast zijn elleboog kan likken. Het gerucht gaat bovendien dat een model van het automerk Suzuki naar hem vernoemd is, maar het enige dat we zeker weten is dat hij Swift heet.
 
KOYN (NL)
De jongste telg in de Breek crew is Kees van Duyn, beter bekend als KOYN. Kees is ontzettend getalenteerd op het visuele vlak, iets wat jullie al een paar edities op onze schermen hebben mogen aanschouwen. Ook komt de flyer dit keer weer uit zijn (digitale) penseel, wat een kunstwerk is het weer! Applaus voor Kees!
 

Stond eerder in