Breek


Nymfo + Ant TC1 + The Illuminated + Chafu N Goma + Jake Handz + MC Swift


Breek

Dikke bas en vette breakbeats met niemand minder dan Nymfo & Ant TC1

Na een berengezellig uitstapje naar de grote zaal voor onze Viper-special, keert Breek weer terug naar ons vertrouwde knusse zaaltje op de begane grond. Het was een magistrale avond waarop we allen getrakteerd werden op sounds vanuit werkelijk alle hoeken van ons geliefde genre en we hopen dat jullie net zo hebben genoten als wij! Voor de eerste 'gewone' Breek van 2016 hebben we twee toch wel hele bijzondere gasten uitgenodigd die allesbehalve onbekenden zijn Eindhoven en omstreken. De één heeft namelijk nog meer wortels in de Kempen dan het stadswandelpark en de ander is de afgelopen 3 jaar vaste gast geweest op onze zomeredities. Weerzien met oude vrienden kan als emotioneel worden ervaren dus houd de Kleenex maar bij de hand, want op 4 juni vindt er weer een tranentrekker van een Breek plaats met niemand minder dan Nymfo & Ant TC1!

NYMFO (Dispatch/Commercial Suicide - NL)
Met gepaste trots verwelkomen wij één van de grootste opperpeetvaders van de Eindhovense drum & bass, die na een afwezigheid van 3 jaar voor het eerst zal headlinen bij Breek! Ons Bardo was namelijk voorheen betrokken bij de organisatie van Breek, maar daar ging een bijzondere historie aan vooraf. Het begon allemaal toen hij in 1996 samen met enkele bevriende DJ's het feestje Red Zone startte, waarmee ze twee jaar later een vaste plek vonden in de Effenaar en de rest is geschiedenis. Jarenlang was Red Zone dé place to be voor drum & bass-minnend Eindhoven totdat de avond in 2007 het stokje overdroeg aan ICON. Met dit feest haalden Nymfo en consorten twee jaar lang keer de grootste namen naar de grote zaal totdat hij in 2009 met Proxima één verdieping lager Breek begon. Het was rond dezelfde tijd dat de beste man zijn eerste releases binnensleepte op labels als Critical, Renegade, Frequency en CIA. In 2010 had hij zijn eerste release op Commercial Suicide, het label van Klute waarop hij (naast een flinke stapel singles) later ook zijn album Characters op uitbracht. Het laatste wapenfeit is een retestrakke EP op Dispatch afgelopen februari waarmee Nymfo eens te meer bewijst zijn malle fratsen nog lang niet verleerd te zijn. Handjes op elkaar dus voor deze levende Eindhovense legende!

ANT TC1 (Dispatch - UK)
Eigenlijk hadden we deze gozer niet eens op de planning staan maar hij had het weekend al lang vrij gehouden, dus zijn wij overstag gegaan en hebben we onze boezemvriend Anthony voor een vierde jaar op rij geboekt voor het grote zomerspektakel! En behoeft de man überhaupt nog wel een introductie? We gaan het toch proberen. Met een DJ carrière die reeds meer dan 20 jaar beslaat mag het geen verrassing zijn dat Ant TC1 meer dan wegwijs is met 2 draaitafels en een mixer. Daarnaast kennen we hem uiteraard als de grote man achter Dispatch en is hij label manager van Metalheadz. Wij hebben er alle vertrouwen in dat Ant opnieuw de aangewezen man is om jullie aan het dansen te krijgen!

BREEK RESIDENTS (NL/AT)
[ Jake Handz / Chafu n Goma / The Illuminated ]

Thans kan ik u informeren
dat elkeen present zal zijn
Want met dit clubje heren
is elke Breek een waar festijn

Doch ga ik niet publiceren
wie wanneer een plaatje draait
Dit is gauw te detecteren
in de tafel van de tijd

MC SWIFT (NL)
Als we de verhalen moeten geloven kan deze man niezen met zijn ogen open. Volgens anderen is hij de ghostproducer van Tiësto. Zelf hebben we een sterk vermoeden dat hij de reïncarnatie van Jimi Hendrix is, maar het enige dat we zeker weten is dat hij Swift heet.

 

 

Stond eerder in