Uitverkocht

Danny Vera


+ Blue Grass Boogiemen


Danny Vera

Rock 'n roll en americana singer-songwriter Danny Vera terug naar Eindhoven met nieuw album.

De show van Danny Vera in de Effenaar is uitverkocht. Bij Doornroosje op 1 december zijn nog wel tickets verkrijgbaar. 
https://www.doornroosje.nl/event/danny-vera-3/

Het gaat goed met Danny Vera. Hij is een druk bezet man die naast zijn werk bij Voetbal Inside heel veel optreedt en opneemt. Na een try-out van 6 shows in 2014, en daarbij passende EP 'The New Black & White' kreeg Danny Vera bijna 50 shows geboekt van September 2015 tot en met maart 2016 en daar maakte hij 'The New Black & White pt. II' bij. Het werd een onverwacht succes voor Danny Vera.

Beïnvloed door Roy Orbison, Bruce Springsteen, Chris Isaak en Lucinda Williams, kocht Danny Vera vijftien jaar geleden in New Orleans zijn eerste gitaar, een Gretsch ’67 Tennessean. Met deze oer-Amerikaanse gitaar kon hij het geluid van zijn helden het dichtst benaderen. Om diezelfde reden nam hij in 2009 in de Verenigde Staten met lokale muzikale grootheden zijn vierde album 'Pink Flamingo' op. Het resultaat werd een volwassen, niet Nederlands klinkende plaat, met aanstekelijke americana-achtige nummers, vol energie en met een vol gitaargeluid.

Blue Grass Boogiemen 
Volgens het Amerikaanse ‘Bluegrass Unlimeted’ maken deze vier Utrechtse mannen high-energy bluegrass at its finest. Al 25 jaar verpletteren ze niet alleen Nederlandse zalen, maar ook Europa en Amerika krijgen ervan langs. 

Danny Vera - All I Want To Do Is Make Love To You (DWDD Guilty Pleasures)