Diggy Dex


+ Linde Schöne


Diggy Dex

Diggy Dex met kakelvers album en alle hete hiphop hits naar Eindhoven.

Alsof zijn naam al niet lekker genoeg klinkt, zijn muzikale CV al niet indrukwekkend genoeg is en het ^%$&^%$## hoog tijd is dat de beste man een keer met een vette hiphop-show naar Eindhoven komt, brengt Diggy Dex ook nog eens zijn vijfde album ‘Golven’ uit. Dat kan niet gekker worden. Hoewel?

Voor zijn track ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’, die hij schreef met JW Roy, ontving hij onlangs nog een BUMA Award en sleepte hij een Edison nominatie binnen. Dat belooft veel goed dus voor zijn nieuwe album en zijn show vanavond in de kleine zaal.

Linde Schöne
In haar kamer in Nijmegen schrijft Linde liedjes. Ze gaan over haar leven; de liefde, het drama, de pijn en het geluk. Het is voor de hand liggend om haar om die reden te omschrijven als een singer/ songwriter, de levensechte en rauwe wijze waarop ze haar verhaal vertelt doet denken aan de manier waarop dat gebeurt in hiphop.

"Je won misschien het spel, maar de verliezer ben je kwijt" zingt ze op titeltrack 'Liefde van de Vloer'. Op 'Wie van ons is blind' (met Hef) vraagt ze "Jij zei dat jij van me houdt, vriend wat is mis met jou? Neuk je al je vrienden of ben ik speciaal?". Linde is niet met 'die geintjes' van de andere sekse. Haar debuut EP is geproduceerd door bekende namen uit de beat- en hiphopscene; Boeboe, Filosofischestilte, Subp Yao en Linde Schöne zelf.

Diggy Dex - Laten We Dansen ft. Paul de Munnik
Linde Schöne - Club Overleeft Wel (prod. FilosofischeStilte)