Effenaar b2b Our House


met o.a. Cinnaman b2b Lucky Done Gone + Ferreck Dawn b2b Pieter Lepelaars + Benn Penn b2b Paulo Santo


Effenaar b2b Our House

Brabantse dj’s die draaien met vakbroeders die een inspiratiebron voor ze vormen.

Nieuwe namen in de mix met gevestigde. Van Eindhoven, via Den Bosch en Tilburg, naar Breda - en binnendoor via verrassende sluiproutes weer terug. Sounds van nu en toen. Bijeengebracht door een al even verfrissende tandem van partijen die de Brabantse scene koesteren. This is… Effenaar b2b Our House!

Want de zuidelijke dance staat hevig in bloei, zoveel is zeker. En eindelijk is er ook een mediakanaal dat er structureel aandacht aan geeft. Binnen enkele maanden na de start werd Our House dan ook al breed omarmd door bezoekers, artiesten, clubs/podia en evenement-organisatoren.
Een moment om de komst van het platform op passende wijze te vieren, is er nog niet geweest. Tot binnenkort. In en met een van de partners van het eerste uur. En met een bijzonder concept dat bruggen slaat tussen generaties, steden en stijlen in heel Brabant. Daar waar Our House voor staat.
We vroegen een aantal dj’s met welke inspirerende Brabantse collega ze graag zouden willen draaien. Met voeding vanuit heel de provincie is zo een nacht vol exclusieve back-to-back-sets samengesteld, verdeeld over twee zalen.
Vanuit Breda zetten Bjorn Wolf en Carma Collective de toon in de Kleine Zaal, met melodieuze, spannende techno. Bjorn Wolf draaide nog in de Spock toen ene Tijs Verwest daar furore begon te maken, maar heeft zelf inmiddels ook internationaal zijn sporen nagelaten, met releases op onder andere Noir Music en zijn eigen avond 200Max.
Prime time in de hoofdzaal volgt een midden-Brabants onderonsje. Tilburger Lucky Done Gone, een snel rijzende kracht in de Nederlandse scene, gaat platen sparren met niemand minder dan Cinnaman. Geboren en getogen in Den Bosch, tegenwoordig met basis in Amsterdam. Drijvende kracht achter de avonden Viral Radio en Colors (o.a. Trouw), en inderdaad kleurrijk en ongrijpbaar met al zijn stijlen en invloeden. Verwacht dus een spannende set voor variatie.
De afsluitende tandem komt uit de regio Eindhoven en is een beproefde. Oud-Veldhovenaar Ferreck Dawn, sinds zijn releases op Spinnin’ Records een internationaal veelvuldig geboekte dj, kruipt achter de decks met boezemvriend Pieter Lepelaars uit Eersel. Ooit begonnen ze samen in de hardstyle, tegenwoordig is groovende (tech) house hun werkterrein.
Back to back aan deze zaal met de sound van nu, lonkt ondertussen de foyer, waar je way back richting early house en disco wordt genomen door een aantal andere oud- en nieuwgedienden. Het duo Eb & Vloed uit Breda draait per definitie al back to back, Ben Penn (volgens Our House de Boogieman van Tilburg, drijvende kracht achter o.a. De Gin Gin en Club Cabrio in 013) vormt een gelegenheidsduo met Sander van der Loo, helft van het Bossche Eaglemen.
Twee partijen, twee zalen, twee tijdperken en steeds 2 dj’s die samensmelten op één avond. Our House is your house!

❐ Kleine zaal (house, tech/deep house, techno) ❐
Bjorn Wolf b2b Carma Collectiv
Cinnaman b2b Lucky Done Gone
Ferreck Dawn b2b Pieter Lepelaars

❐ Foyer (early house/disco) ❐
Eb & Vloed
Ben Penn b2b Paolo Santo (Eaglemen)