The Legendary Shack Shakers + Heavy Trash


The Legendary Shack Shakers + Heavy Trash

Vette southern rock/rockabilly double bill

In 2012 rockten The Legendary Shack Shakers voor het laatst de Effenaar en sindsdien is er veel gebeurd met de toen al briljante Amerikanen. Het belangrijkst, naast hun 20-jarig bestaan, is toch wel de release van ‘The Southern Surreal’ op het punklabel van Jello Biafra, frontman van Dead Kennedys eind vorig jaar.
 
The Shack Shakers maken ‘southern gothic’, roots met ballen dus en doen dat ook nog eens op een vuige punky manier. Met Colonel J.D. Wilkes hebben ze bovendien een frontman die door o.a. Hank Williams III als frontman der frontmannen wordt gezien.

Heavy Trash zijn Jon Spencer (Blues Explosion) en Matt Verta-Ray (Speedball Baby). Spencer en Verta-Ray serveren een pot stevige rockabilly die je doet vermoeden dat de heren de jaren ’50 zelf hebben meegemaakt. De mannen zetten een geweldig duister en authentiek sfeertje neer. Dus zet je haar alvast in het vet, want Heavy Trash brengt je vuige rockabilly van de bovenste plank.

Heavy Trash speelde al twee keer eerder de Effenaar helemaal plat. Met het tien-jarig jubileum achter zich gaan live de remmen nog steeds helemaal los. Referenties naar Jerry Lee Lewis en Link Wray liggen voor de hand, maar ook een naam zoals Mojo Nixon komt om de hoek kijken. Dit is hoe rockabilly anno NU klinkt!