CHEATAHS


+ Monster Youth


CHEATAHS

Na 2 keer Best Kept Secret, Le Guess Who en support tour voor Cloud Nothings komen de veelzijdige CHEATAHS met een nieuw album naar het Stroomhuis.

Met hun net verschenen 'Mythologies’ gaan onze katachtige vrinden nog een stapje verder richting de uithoeken van de psych garage.

In de ene hoek vind je de stofzuigerlagen van my bloody valentine, in de andere de grungy crunch van Metz en Cloud Nothings en in de verste uithoek de twangy echo waaiers van Sleepy Sun en Sonic Youth. Yup, en er zit ook nog die typisch Britse postpunk dimensie in de kunstwerkjes van deze gasten. Laten we het houden op shoegaze post grunge psych wave. Genre overstijgend goedje dus. De opdracht voor vanavond; Komen, kijken, ja knikken, slokje nemen.

Monster Youth
Deze Belgen smeden spannende, luchtige en puntige garage met een psychedelische twist. En dat is ronduit knap, want dat is veel, maar het loopt als de spreekwoordelijke trein. En dat hebben we het niet over de NS, maar over een gestroomlijnde hogesnelheidskogel die doelgericht op z’n station afstoomt