Joe Pug


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


+ Frankie Lee


Joe Pug met sublieme countryfolk naar De kapel, voor liefhebbers van Justin Townes Earle, John Fullbright en de vroege Bruce Springsteen.

Hartverscheurende countrysongs die je raken tot op het bot en dieper. Er zijn nog altijd artiesten die het kunnen. Justin Townes Earle, Jason Isbell, Ryan Adams, maar zeker ook Joe Pug.

Tijdens zijn studie kwam hij er al snel achter dat hij diep ongelukkig werd van al die boeken en maakte een drastische besluit; stoppen met studeren en starten met touren. Inmiddels heeft de jonge zanger duizenden kilometers achter de rug in de VS, waar hij met zijn oude Plymouth doorheen ploegde, van kroeg naar kroeg. Maar zijn talent bleef niet onopgemerkt, want niet veel later volgde al wat fijnere tours met big boys als Steve Earle, M. ward en Josh Ritter.

Afgelopen maart kwam het nieuwe album ‘Windfall’ uit en daarmee vestigt de jonge Pug definitief zijn naam als één van de beste indie-folk artiesten. Een akoestische gitaar, in De Kapel, in het najaar. Dat rijmt niet alleen, het klinkt ook bijzonder fijn.