The Handsome Family


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


+ Man From The South


The Handsome Family

Donkere americana in de stijl van Wilco, Calexico, Nick Cave en 16 Horsepower. Bekend van de openingstune van True Detective.

The Handsome Family bestaat uit het echtpaar Brett en Rennie Sparks. Sinds 1994 smeden zij de meest donkere americana, murder ballads en dreigende folk aaneen tot een bloedstollend, maar even bloedmooi geheel. De dreigende ondertoon van de muziek wordt nog eens extra versterkt door de verhalende teksten van Rennie Sparks, die niet alleen in haar muziek, maar ook in haar korte verhalen een voorliefde laat zien voor de zelfkant van de samenleving, gothic en misantropie.

The Handsome Family heeft in hun twintig jarig bestaan een grote groep devote fans aan zich weten te binden, die niet alleen smullen van hun albums, maar ook hun prettig gestoorde optredens. Maar sinds hun song 'Far From Any Road' door T Bone Burnett gekozen werd als openingstune voor de HBO serie True Detective ontluikt de breekbare schoonheid van The Handsome Family ook voor een groter publiek.

Voor fans van Calexico, Johnny Dowd, Wilco, Nick Cave, 16 Horsepower en Madrugada.

Man From The South

'Paeonia', de tweede van Eindhovenaar Man From The South (Paul van Hulten) toont opnieuw de intense klasse van deze zanger en tegelijkertijd de verontrustende stilte van een denker die zich het best kan uitdrukken door middel van zijn donkere liedjes. Man From The South speelde op ondermeer op Eurosonic, Grasnapolsky, Incubate, deed radio shows als Duyster (Studio Brussel) en was te gast bij Jaap Boots op Radio 6. Daarnaast was hij te zien in oude kerken, huiskamers en donkere Belgische zaaltjes.