Tribute2BobMarley by Rootsriders


extra special guest: Danakil + Brinsley Forde (Aswad) + Soundsystem UnitedSounds


Tribute2BobMarley by Rootsriders

Rootsriders treden met hun Tribute2BobMarley liveshows sinds 2006 in de voetsporen van hun muzikale held. In 2016 alweer 10 jaar dus! En daar willen ze graag bij stilstaan, o.a. met de release van hun eerste eigen album met origineel werk in bijna 8 jaar. 2016 is ook het jaar dat het album Rastaman Vibration 40 jaar terug het levenslicht zag, het enige album van Bob dat bij zijn leven de Amerikaanse top 10 haalde. Hoe de band hun eigen lustrum precies gaan invullen is nog even afwachten maar de muziek van Marley is aan Europa’s beste Marley tribute inmiddels wel toevertrouwd. Als extra special guest komt Brinsley Forde mee, oprichter van de meest succesvolle UK reggae-formatie Aswad, voor een speciaal eerbetoon aan ‘Live And Direct’, hun legendarische live-plaat opgenomen tijdens het Notting Hill Carnival in 1983. Positive vibrations gegarandeerd dus!

Danakil
De Parijse roots reggea band Danakil verkondigd al 16 jaar zijn boodschap verpakt in een mix van reggae en wereldmuziek. De achtkoppige band is al jaren de gloeiende kegel van de spliff van de Franse reggae-scene.  

Brinsley Forde (Aswad)
Brinsley Forde is beter bekend als een van de oprichters van de reggae band Aswad. Na grote hits als ‘Don’t Turn Around’ en ‘Give A Little Love’ tourt de Rastafari nu solo over de globe.

Soundsystem UnitedSounds

Deze, uit Tilburg afkomstige, Roots & Culture Reggae Dancehall SoundSystem brengt iedereen aan het skanken.Soundsystem UnitedSounds is o.a bekend van hun shows samen met Kenny B, en optredens op de grote (reggae) festivals zoals Two Seven Splash, Reggae Sundance, Reggae Geel, Zwarte Cross, Festival Mundial & Lowlands.