Kenny B


+ Gerson Main + UnitedSounds (Soundsystem)


'Als je gaat' naar 'Parijs', ga dan mee met Kenny B! Reggae, pop en dancehall met een Caribische, zwoele vibe.

In zijn eigen land Suriname kan Kenny B nauwelijks meer over straat. Niet omdat hij pleinvrees heeft of omdat hij gezocht wordt, maar vanwege zijn talloze nr. 1 hits.

Ook in Nederland gaat Kenny meer dan lekker: begin april schoot hij de Nederlandse hitlijsten in met zijn single ‘Parijs’, waarmee hij maar liefst 7 weken de nr. 1 positie bezet hield. Ook de voorganger ‘Als je gaat’ bleef niet onopgemerkt en werd in alle hitlijsten getipt en grijsgedraaid. Vanzelfsprekend bereikte ook zijn debuutalbum ‘Kenny B’ in de eerste week de nr. 1 positie in de Album Top 100 en verkocht de release show in Melkweg Amsterdam binnen no time uit.

Ondertussen is hij te gast geweest in o.a. DWDD en RTL Late Light, waar hij zelfs de Surinaamse André Hazes werd genoemd. Kenny B brengt ons heerlijke reggae, pop en dancehall met een zwoele, Caribische vibe.

Gerson Main
Gerson Main gaat niet alleen een discotheek binnen om dronken te worden en te dansen, nee. Hij komt binnen, kijkt om zich heen en laat zich inspireren door álles wat er gebeurt, om daar mooie teksten over te schrijven. Dit deed hij zo ook voor het nummer ‘Deejay’, wat hij zong in de uitzending van De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Eerder speelde Gerson al onder andere in de backingband van Dio, Akwasi, Jayh, Darryl, Keizer, Steffen Morrison en Sarah Jane. Genoeg reden om er vanavond op tijd bij te zijn!