Brandend Zand 2015


Effenaar en Bureau Zwaardvis presenteren...


line up: zZz + Meschiya lake & The Little Big Horns + Reverend Deadeye ft. Brother A + The Skatalikes + Fake Billy & the False Phrophets + PAON + Aidan + dj Rob'a'Billy + Mustangs + Blackwax + dj Fat Jesus


Brandend Zand 2015

Het gezelligste nazomerfestival van Eindhoven in en rondom onze tuin!

Het is alweer tijd voor de negende editie van ons gezellige nazomerfestival Brandend Zand.

Kinderen gaan heel de dag uit hun dak in het Kinderdorp, waar allerlei leuke activiteiten plaatsvinden. En de grote kinderen onder ons gaan uit hun dak op de muziek van ontzettend toffe en spannende artiesten.

Maar naast een super line-up hebben we nog veel meer. Je kunt in onze achtertuin de gezelligste kraampjes afstruinen voor de coolste vintage kleding, LP’s, boeken en speelgoed. Ook kun je bij ons terecht voor heerlijke hapjes en lekker drinken. 

Brandend Zand is ook dit jaar onderdeel van Hallo Cultuur! 2015, de aftrap van het Eindhovense culturele seizoen.

Line-up:

zZz
Na Eindhoven Psych Lab komen deze psychedelische grootheden terug om Brandend Zand stomend af te sluiten. Hitsige orgels en stuwende drums is all we need baby! 

Meshiya Lake & The Little Big Horns
Meschiya Lake staat garant voor een avond swingende ragtime jazz, blues en dixieland zoals het gespeeld werd in de underground jazzclubs in de jaren dertig van de vorige eeuw. Ze zijn terug met een nieuw album en een ontzettend strakke band. Verwacht muzikaal spektakel! 

Reverend Deadeye ft Brother A
Gruizige Delta Blues met een punkrock randje uit Arizona. Reverend Deadeye komt langs met z’n drummer om te zingen over whisky en de duivel.

Mustangs
Deze jongens bevestigen dat Den Haag nog steeds beatstad numero 1 is. Met de braafheid van The Beatles en de ballen van Mick Jagger zijn ze het beste van de vroege jaren zestig.

PAON
Het wordt tijd dat Nederland kennis maakt met deze Belgische talenten. PAON heeft in eigen land al mogen openen voor o.a. Alt-J, Editors en Jacco Gardner dus dat zegt genoeg toch?

DJ Fat Jesus
60’s, funk en rock & roll mixt deze heilige dikzak als geen ander.

Rob’a’Billy
De man van de legendarische Brandend Zand afterparties hoeven we niet meer voor te stellen. Bier, foute 80’s en beslissingen waar je de volgende dag spijt van hebt.

The Skatalikes
Jamaicaanse reggae en ska classics mogen niet ontbreken en wie doet dat dan beter dan The Skatalikes? Instrumentaal feestje met blazers om je oren.

Aidan
De jonge Aidan kunnen we inmiddels wel Eindhovens trots noemen. Zijn folky nummers met virtuoos gitaarspel zijn geïnspireerd door helden als Ben Howard en Mumford & Sons.

Fake Billy & The False Prophets
Met het debuutalbum ’Chickboy’ heeft dit kwartet een sound neergezet die we eventjes hebben gemist. Feestelijke garagerock met als motto ‘Broek uit. Dansen!’. Oh, en het komt uit Brabant!

Black Wax
Na Best Kept Secret, Down The Rabbit Hole en Zwarte Cross mogen de heren van Black Wax het buitenpodium afsluiten met een vuige set.