Armand & The Kik


+ De Klikos


Armand & The Kik

Nederlandstalige bietband The Kik en protestzanger Armand samen on stage met nieuwe plaat.

De Nederlandstalige bietband The Kik en protestzanger Armand bundelen de krachten. De samenwerking tussen Armand & The Kik ontstond in 2012 toen Lucky Fonz III en The Kik werkten aan een cover van Armand’s klassieker ‘Want Er Is Niemand (En Nou Ik)’. Armand ging vervolgens ook mee op tour. Deze samenwerking beviel zo goed dat het plan voor een volwaardig album ontstond. En nu dus ook een nieuwe tour!

Armand
Als we het hebben over Nederlands hardnekkigste protestzanger, hebben we het natuurlijk over Armand. Deze bijzondere man brak in de zomer van 1967 door met het nummer ‘Ben Ik Te Min’. De zanger staat sinds zijn vroege carrière bekend als protestzanger, maar heeft ook een groot oeuvre naast zijn politieke en sociaal-maatschappelijke teksten.

The Kik
Nederbietband The Kik kwam in 2012 vanuit het niets met de hitsingle ‘Simone’. De afgelopen jaren tourde de band met veel succes en rockten onder meer Lowlands en Parkpop. Niet voor niks waren ze dan ook een jaar lang huisband van De wereld Draait Door. Zanger Dave von Raven liet daarop nog eens zien waar zijn kwaliteiten lagen, toen hij in het programma De Beste Zangers van Nederland een Nederlandse vertolking liet horen van Chef’ Special’s In Your Arms. De plaat werd direct publieksfavoriet en verkozen tot beste cover in de ochtendshow van Giel Beelen.

De Klikos
De Kliko's... bietromantiek, sinterklaasrijm, straatfilosofie, urgente boodschappen verpakt in eenvoud. Hun titelloze debuut is de muzikale baksteen die met een trefzekere worp door de commerciële ruit van de hedendaagse popcultuur wordt geworpen. Uit de klei getrokken poldergarazie waar men nog wat van op kan steken!