Uncle Acid & The Deadbeats


Spiders


Uncle Acid & The Deadbeats

Heavy rock band uit de UK voor fans van Black Sabbath, Electric Wizard en Ghost!

Hoe vet! Uncle Acid & The Deadbeats stond al zowat sinds hun oprichting in 2009 op de verlanglijst. En na het zien van hun zompige show op het Roadburn festival in 2013 - na de release van hun briljante album ‘Mind Control’ - kwam daar nog een dikke vette stip achter te staan. Hun nieuwe album 'The Night Creeper' gaat heerlijk gruizig door waar de mannen gebleven waren.

Geïnspireerd door het geluid van bands als Black Sabbath, The Stooges en Alice Coopper vertolken de Britten een hedendaagse variant op de populaire heavy metal stroming van de late jaren '60 met een combinatie van psychedelische rock, doom metal en stoner rock.  Voorafgaand aan ‘Mind Control’ verschenen de albums 'Volume 1' (2010) en 'Blood Lust' (2011).

Spiders
Kan het nog meer retro dan Uncle Acid? Jazeker! Enter Spiders. De hardrock is zwaar geïnspireerd door de jaren 70, maar heeft ook een voet ferm in de tegenwoordige tijd. De Zweedse band is opgericht door ex-Witchcraftgitarist John Hoyles en Graveyarddrummer Axel Sjöberg als een soort van harde tegenhanger van hun eigen hardrockbands. Denk aan de rawk van Hellacopters, de glam van T-Rex en de charme van Heart.