Bertus Borgers & The Young Retro's


Album release show


Bertus Borgers & The Young Retro's

Frontman van o.a. Dity Underwear en Sweetd'Buster presenteert nieuw album met hits van toen in een moderne jas.

De Brabantse muzikant Bertus Borgers uit Veldhoven begon als vijftienjarig nozempje te spelen bij de plaatselijke Evergreens, in de tijd dat de Beatles nog in rokerige kroegen speelden. Bertus swingt tegenwoordig nog steeds op het podium en bouwde in al die jaren een flinke carrière op in de rockmuziek van de lage landen.

Als zanger/saxofonist was hij achtereenvolgens frontman in Dirty Underwear, Mr. Albert Show, Sweetd'Buster, Groove Express, The Nightcats en de Foyer Rock Band. Met deze bands nam hij veertien albums op met eigen muziek en was ondertussen met zijn tenorsax een graag geziene gast bij niemand minder dan Golden Earring, Herman Brood en Raymond van het Groenewoud.

In 2015 kiest Bertus de krenten uit zijn repertoire voor een nieuw album met de gepaste titel 'Legacy'. Hierop wordt hij begeleid door The Young Retro’s, een bende jonge nozems die een hedendaagse interpretatie geven van het oeuvre van de oude meester. Nummers van Dirty Underwear uit de sixties, de underground van Mr. Albert Show en de klassiekers van Sweet d’Buster. De album release show wordt een Eindhovens feestje om 'u' tegen te zeggen.