The Stranglers


+ No Man's Valley + Afterparty: Whatever Happened To Our Heroes?


The Stranglers

Golden Brown, Always The Sun, No More Heroes, Skin Deep, Peaches en meer!

Vanwege een uitgebreide tassencontrole, zullen de deuren voor het concert van The Stranglers een half uur eerder open gaan. Om de doorstroom zo vlot mogelijk te houden, vragen we hierin zoveel mogelijk medewerking. We adviseren de bezoekers geen grote tassen mee naar binnen te nemen of zo veel mogelijk thuis te laten. Grote tassen en rugzakken zijn verboden in de zaal. We vragen jullie begrip voor de situatie.

Het blijft een van de grote rockmysteries: gaat ‘Golden Brown’ nu over heroïnegebruik, of over een meisje? Of toch over Marmite? Feit is wel dat het stemmige lied van punkpioniers The Stranglers een permanente plek heeft in menig all time favourite lijstje. En niet ten onrechte. Het nummer heeft met zijn a-typische wals en klavecimbel een donkere sfeer die ongeëvenaard is.

Toch was het even schrikken voor veel vroegere liefhebbers van de band. The Stranglers begonnen als punkband met nummers als 'No More Heroes', 'Hanging Around' en 'Peaches', maar wierp dat juk al snel van zich af met inventieve nummers en flirtages met new wave en gothic rock.

En met groot succes, want ook met ‘Always The Sun’, ‘Skin Deep’ en ‘Strange Little Girl’ had de groep groot succes. Ook is de band zelf nog altijd ijzersterk, met de originele leden Jet Black, Jean-Jacques Burnel en Dave Greenfield nog steeds op het podium. Nog steeds trekken ze succesvol door hun vaderland, en komen dus ook voor twee exclusieve shows naar Nederland. En voor het eerst sinds 1996 naar Eindhoven.

No Man's Valley
De support act van deze avond is No Man's Valley; vijf hongerige mormels uit Limburg die energieke orgelrock maken geïnspireerd door de platenkast van hun ouders. No Man's Valley speelt altijd met het hart op de tong en de ziel onder de arm. Hijgend als een stoomlocomotief en zwetend als belegen hippies komen ze vastberaden op het Nederlandse publiek afgestevend. 

Na afloop een afterparty met het beste van 50 jaar alternatieve popmuziek: Whater Happened To Our Heroes? Meer info lees je hier.