Uitverkocht

Seasick Steve


+ Black Box Revelation


Bebaarde bluesgigant terug naar Effenaar met nieuw album.

Seasick Steve speelde al jaren zijn krakkemikkige blues, op een nog krakkemikkigere gitaar. Op een veranda die ook van ellende uit elkaar viel. Oke, dat laatste verzinnen we er even romantisch bij. Hij zou namelijk zwerver zijn geweest. Maakt het beeld alleen nog maar romantischer. Seasick Steve is al sinds de jaren ’60 aan het zwerven, drinken en muziek maken. Ook met de teaser voor zijn nieuwe album ‘Sonic Soul Surfer’ dat 23 maart uitkomt, bewijst hij dat je een ‘oude hond geen nieuwe trucs hoeft te leren’. Al twee maal eerder speelde hij zijn rauwe blues voor een uitverkochte Effenaar.

De 70-jarige bebaarde Amerikaanse bluesgigant is de gitaarpappa van Jack White en The Black Keys zou je kunnen zeggen, maar kan met gemak met hen op hetzelfde podium.

Met zijn zelfgemaakte banjo’s en slidegitaren scheurt Steven Wold, want dat is zijn echte naam, de smerigste blues en countrylicks de zaal in. Zijn in whiskey gedrenkte stem zaagt daar nog eens heerlijk doorheen. Hij en zijn beestachtig fijne drummer Dan Magnusson zullen in de grote zaal van de Effenaar in elk geval met open armen ontvangen worden.