Afgelast

Otep + The Agonist


Enige show in Nederland!


+ Ferium + Selfmachine


LET OP: DIT CONCERT IS AFGELAST. Vervelend nieuws; wegens omstandigheden is Otep uit de tour gestapt met The Agonist en zal ook hun show in de Effenaar op dinsdag 10 maart niet doorgaan. Er komt geen vervangende show. Reeds gekochte kaarten kunnen worden teruggebracht.

Otep brengt al bijna 15 jaar een originele mix van nu-metal, death metal, industrial en goth metal. Zowel Slayer, Black Sabbath, Arch Enemy, Rage Against The Machine als Slipknot staan in de kast van de Amerikanen. Maar de echte blikvanger is toch wel zangeres Otep Shamaya. Van venijnige raps tot steensplijtende grunts; als een blad aan een boom kan ze tussen de twee stijlen switchen. Ondertussen spuugt ze de meest maatschappijkritische teksten uit waarbij sexisme, dierenleed, oorlog, George W. Bush en Sarah Palin flinke rechtse directe voor de kiezen krijgen. Optredens van Opet zijn zeldzaam in Nederland, dus alleen daarom is deze avond al speciaal.


Maar speciaal is deze avond ook door de toevoeging van The Agonist. Want was dat even schrikken toen eerder dit jaar bekend werd dat frontvrouw Alissa White-Gluz The Agonist verliet om Arch Enemy te versterken. Maar dat The Agonist meer is dan alleen Alissa, bewijst de band door keihard terug te komen met een nieuwe zangeres. Nog in dezelfde maand bracht de band de nieuwe single 'Disconnect Me' uit, waar de nieuwe zangeres Vicky Psarakis meteen haar visitekaartje weggeeft. Diepe grunts wisselen ook nu weer af met loepzuivere zang. Het maakte van Vicky een instant ster, waarbij fans koortsachtig op zoek gingen naar eerder werk. Vanaf februari is de zoektocht naar meer materiaal van Psarakis tot een eind. Dan brengt de band hun nieuwe plaat 'Eye Of Providence' uit en touren dus ook samen met Otep.Stond eerder in