Club Cross-linx: Colin Stetson & Sarah Neufeld


ism Muziekgebouw


Aart Strootman


Unieke samenwerking tussen leden van o.a. Arcade Fire en Bon Iver. Voor liefhebbers van Tom Waits, The National en Lou Reed

Onder de naam Club Cross-linx presenteert het Cross-linx festival van 30 april t/m 3 mei 2015 een korte tournee van het Canadese duo van saxofonist Colin Stetson en violiste Sarah Neufeld. De twee musici  - bekend van zichzelf en als bandleden bij Arcade Fire en Bon Iver - werkten eerder samen voor de film ‘Blue Caprice’ en brengen in april hun eerste gezamenlijke album uit.

De naam Colin Stetson zegt je misschien niets, maar let op; Naast zijn veelgeprezen solo-optredens speelt de Canadees geregeld bij Bon Iver en  Arcade Fire, en is hij betrokken bij tours en albums van o.a. Tom Waits, The National, Laurie Anderson, TV on the Radio en Lou Reed. Neufeld speelt eveneens bij Arcade Fire en doet sessies met piano wonderkind Nils Frahm. Neufeld en Stetson zijn daarnaast beiden ‘founding members’ van het illustere Bell Orchestre. Met andere woorden, vanavond hoor je in de Effenaar twee enorme helden aan het werk!

Club Cross-linx
Met Club Cross-linx gaat het bekende indie-classical festival voor het eerst de clubs in. ‘We willen graag artiesten die bij ons festival passen ook in een meer intieme setting presenteren’, zegt programmeur Frank Veenstra: ‘Met Colin Stetson en Sarah Neufeld hebben we gelijk twee van de meest spraakmakende Canadese artiesten van nu in huis.’

Aart Strootman
Aart Strootman is een waar multi-talent: hij speelt o.a. in het ‘kamer-metal’ ensemble Temko, het pan-Europese indie-classical Stargaze en stond als solist zelfs voor het New York Philharmonic Orchestra. Zijn frisse kijk op genres en stijlen zorgt ervoor dat hij tot een van de meest gevraagde gitaristen van Nederland behoort. Onlangs nog oogstte hij roem met de release van het album Monasteria met jazzgitarist Bram Stadhouders: ‘Spannen en menselijk’ volgens Jazzflits en ‘nu al een van de hoogtepunten van 2015’ aldus Draai Om Je Oren. The National-gitarist Bryce Dessner noemt Strootman inmiddels de beste uitvoerder van zijn composities.