Uitverkocht

Luke Winslow-King


Naked Song presents... (ism Muziekgebouw)


+ Belle of Louisville


Luke Winslow-King

Vooroorlogse blues en folk voor liefhebbers van Pokey LaFarge en C.W. Stoneking

Muzikaal klaargestoomd in New Orleans en tijdens recente tours met Pokey LaFarge zichzelf naar grote hoogte gespeeld; Luke Winslow-King is een  old school touring musician pur sang, om maar wat verschillende talen door elkaar te gebruiken. Van zijn pakken tot zijn vintage instrumenten en uiteraard zijn muziek, alles ademt de authentieke sfeer van verloren dagen op een porch in het zuiden van 'the states'. De beste pre-war folk, blues, swing en roots? Die wordt nu gemaakt!

Met zijn vrouw en topmuzikant Esther Rose en een band met wisselende rasmuzikanten komt hij, na twee Effenaar shows met Pokey, nu terug voor een eigen kleine zaal show waarin zijn laatste album ‘Everlasting Arms’ een dikke hoofdrol gaat krijgen.


 

 

Belle of Louisville
Op de kades aan de Ohio River in Kentucky, vist Belle of Louisville naar verborgen liedjes. Liedjes die in de jaren dertig ontsproten aan de oevers van de Mississippi en Deltablues genoemd werden, maar ook oer-rock ‘n roll uit de vijftiger en zestiger jaren en countryrock van de twee decennia daarop. Meegetrokken door de tijd en geslepen door alle muziekstromingen, spoelden deze geluiden uiteindelijk aan. Tegen de voeten van het duo Mitch Rivers en Tess Vanderzwet. En wat je vindt mag je houden. Americana geïnspireerd door ruim een eeuw aan muziekgeschiedenis!


Natuurlijk is er een coole actie tijdens deze Jack Friday. De cola in je Jack & Cola mix is dan namelijk on the house!