King Tuff + Danny And The Darleans


Weer een heel fijn concertje in de serie Black Lips, Jacuzzi Boys, Thee Oh Sees en Mikal Cronin.

‘Black Moon spell’ heet ‘ie, de verse plak vinyl van King Tuff en mijn god, wat staan er veel fijne gitaren op die plak. Alsof Marc Bolan van T-Rex mee jamt met Eagles of Death Metal.

En dat terwijl King Tuff zelf niet eens begrijpt hoe dit nieuwe album tot stand is gekomen. Het heeft iets te maken met God, Satan, vuur en natte dromen, aldus de beschrijving op de pagina van Sub Pop, het befaamde label en de nieuwe huisbaas van onze Koning. Met titels als  ‘Eyes of the Muse’, ‘Keep On Movin' en ‘Bad Thing’ zit het ook al snor. Net als de vertrouwde mix van gruizige garage, over the top glam refreintjes en stoner solo's.

Ohja, Ty Segall drumt ook een nummertje mee op de plaat. Goede kans dat het Stroomhuis gezellig gesloopt wordt vanavond.
 

Danny & The Darleans
Remember The Gories? Ja, toch. Oprichter Danny Kroha trapt de avond in het Stroomhuis feestelijk af met zijn ‘nieuwe’ band Danny & The Darleans. Feestelijk, 60’s, swampy, met andere woorden: swingende garagerock pur sang.  En meer van zulke termen die je graag hoort. Gewoon op tijd komen dus.

Dit concert is mogelijk gemaakt met steun van Fonds Podiumkunsten www.fondspodiumkunsten.nl