Loop


+ Dirk Serries (Fear Falls Burning, VidnaObmana)


Loop

Psychedelisch zwaargewicht voor liefhebbers van my bloody valentine en psych bands.

Wat is Loop? Een moeilijke vraag als het gaat over een band die tegelijkertijd klinkt als Suicide, The Velvet Underground, Black Sabbath, The Stooges en uiteindelijk toch vooral als Loop zelf. Gruizige gitaren, tappend uit de Amerikaanse rock ’n roll, shoegaze, no wave, krautrock en de psychedelica. De band wordt in 1986 door Robert Hampson opgericht met als doel mensen in een trance te spelen en tegelijkertijd de grenzen van het geluid op te zoeken. En dat lukt! Na talloze bandwisselingen, 3 albums, een hoop mysterieuze verhalen en een legendevorming zo groot als de Eiffeltoren valt de band in 1991 uit elkaar.

Tot 2013! Met een nieuwe line up en frontman Hampson als gruizige bandleider is Loop weer helemaal rond en headlined in 2014 festivals als Roadburn en Austin Psych Fest. Moderne psych bands als Hookworms, Ringo Deathstarr en vele andere jonge bands noemen Loop als grote inspirator. Vanavond hoor je waarom. Verwacht repeteren riffs en een geluid op het randje van oorverdovend intens.

(poster: Maarten Donders)

Dirk Serries
Deze Belgische componist/muzikant werkte met Low, Mono, My Bloody Valentine, Jesu en geniet respect in vele lagen van de alternatieve muziekscene. Serries is een onderzoeker op het gebied van geluid, akoestiek en opname technieken. Live neemt hij je mee op zijn zoektocht en sleurt je ongemerkt mee in een fijne trip.