Thomas Azier


officieel onderdeel Dutch Design Week


+ Yuko Yuko


Thomas Azier

Donker, kil, geheimzinnig en toch warm en dansbaar, Thomas Azier kan alles.

Thomas Azier verruilde op 19-jarige leeftijd het Friese platteland voor Berlijn, nam zijn intrek in een oude fabriekshal en werkte er 5 jaar aan zijn debuutalbum ‘Hylas’. Tot zover de beknopte bio van deze veelbelovende popheld, maar dat zijn muzikale levensverhaal super interessant is, lees je hier.

De sound van zijn sfeervolle en dansbare synthpop houden het midden tussen het geheimzinnige geluid van Depeche Mode en de futuristische klanken van M83, een vleugje techno en electro. Aziers buzz begon een jaar geleden met spaarzame shows, werd groter in maart toen zijn album verscheen en zorgt vanavond voor een heftig buzzende Effenaar.

Yuko Yuko 
Yuko Yuko is het psychpop solo-project van Elias Elgersma. Nog voordat maar iemand in Nederland wist wie deze 19-jarige Fries was, werden zijn nummers al opgepikt door Mexicaanse bloggers. Hij bracht daar twee EP’s uit, waarvan de tweede EP, genaamd ‘Cultlove’, gelukkig ook goed werd ontvangen door de Nederlandse media. Hoog tijd dus om de grote hoeveelheid platen die hij op zijn slaapkamer heeft gemaakt eens live te gaan performen. En dat doet hij vanavond ook op ons podium, mét een vijfkoppige live-band!