Truckfighters


+ Witchrider + White Miles


Voor liefhebbers van Red Fang, Queens of the Stone Age en Kyuss.

http://www.truckfighters.com/wp-content/uploads/2013/10/tr1.jpgJosh Homme van Kyuss en Queens of the Stone Age is groot fan van Truckfighters. Kijk maar naar deze trailer van de bij vlagen hilarische rockdomentaire over de Zweedse rockers, of zoals de filmmaker het zelf noemt Fuzzomentary!

Truckfighters is de stonerband der stonerbands. Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden, de riffs moeten worden geperfectioneerd, gezandstraald en alles nog een tandje logger en fuzzier. De Amerikaanse woestijn, een grommende Ford Mustang en het stof door de haren (en in de ogen). De soundtrack van deze roadmovie is van Truckfighters. ‘Universe’, hun laatste album staat vol met die heerlijke fuzzy goodies, moddervette riffs en genadeloze drumroffels. Fu Manchu? Dozer? Nee joh, fucking Truckfighters.

Witchrider
Ze komen uit het Oostenrijk; het land met besneeuwde bergtoppen en groene weides. Maar hun met fuzzgitaren overladen songs klinken alsof ze gesmeed zijn onder de verzengende Californische zon, het woestijnlandschap van Kyuss en Masters of Reality. Laat ej Ford Mustang lekker thuis, want dan kun je niet drinken.

White Miles
Dirty pole dance stoner blues rock noemt dit grommende duo hun eigen stylo en daar zit meer dan een beetje waarheid achter. Hun debuutalbum is dit jaar verschenen en zorgde er direct voor dat de twee -man en vrouw- met niemand minder dan Courtney Love mee op tour konden in de UK.