The Hold Steady


+ The So So Glos


Hou je vast voor 'working class rock' van de bovenste plank.

Als Bruce Springsteen de godfather van de muziek-met-een-verhaal is, dan is The Hold Steady zijn petekind. Want wanneer zanger Craig Finn zijn mond opentrekt, hang je aan zijn lippen. Pitchfork noemde hem niet voor niets "a born storyteller who's chosen rock as his medium." En wat voor rock: oorspronkelijker ga je ze bijna niet krijgen. The Hold Steady mixt de working class mentaliteit en rootsy americana van diezelfde Bruce Springsteen maar ook de Drive-By Truckers met de venijnigheid van Hüsker Dü en Rocket From The Crypt.

In 2004 debuteerde The Hold Steady met ‘Almost Killed Me’, welke meteen doorstootte naar Rolling Stone’s 100 Best Albums of the Decade. In de jaren daarna volgden er nog een viertal andere platen welke allemaal juichende recensies kregen. In 2013 nam de band een nummer op voor Game Of Thrones voordat ze met een break gingen. Maar dit jaar lag er dan de zesde plaat ‘Teeth Dreams’, welke weer een hoop positieve reacties krijgt. The Guardian zegt het mooi: “the dark underbelly of the American Dream, laid bare and raw-nerved.”

The So So Glos
Al enkele jaren een tourend punk monster in The States maar vanavond gelukkig ook bij ons te bewonderen. The So So Glos maakt rock & roll met een hoge dosis energie die je zou verwachten van een punkband uit New York die elke avond een andere bar kapot speelt. Voor fans van oa FIDLAR en The Orwells.